Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Átvágják a gátat Edelénytől hat kilométerre

A Borsod megyei Edelénytől mintegy hat kilométerre, Dusnokpuszta térségében átvágják a gátat a Bódva rendkívül magas vízállása miatt - erről Pintér Sándor leendő belügyminisztert tájékoztatta Molnár Oszkár, Edelény független polgármestere a városban szerdán.
Pintér Sándor a borsodi településen tájékozódott az árvízi helyzetről, ahol napok óta küzdenek a hatalmas bódvai áradattal. A Dusnokpuszta és Borsodszirák között lévő húsüzem környékén azért van szükség a töltés átvágására, mert különben az ár elöntené Boldva települést.

A víz mezőgazdasági területre - több száz hektárra - ömlik majd. Ezek a földek magánkézben vannak - válaszolta Molnár Oszkár a leendő belügyminiszter kérdésére az edelényi belvárosi hídnál.

Elhangzott: ez a töltésátvágás Edelényben is érződik majd, ezáltal csökken a későbbiekben a vízszint, és kevésbé terheli a település gátjait az óriási víztömeg.

Pintér Sándor a borsodi városban tájékozódott a helyi védekezési munkákról, a Bódva menti töltés és a meder állapotáról, a védekezéshez szükséges feltételekről.

A leendő belügyminiszter Miskolcról érkezett, Edelényből pedig Ócsanálosra indult, ahol a Hernád áradása okoz gondot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hátba bökte feleségét a férfi - egy késsel

Hátba szúrta, életveszélyesen megsebesítette feleségét kedden este Mányon egy helyi lakos; őrizetbe… Tovább olvasom