Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza -2°C | 8°C Még több cikk.

Autós üldözés és lövöldözés

Több lövés is eldördült egy autós üldözéskor csütörtök délután a fővárosban - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI információját, hozzátéve, hogy a lövésekkel sem tudták megállítani a menekülő terepjárót.

Sass Oszkár elmondta: a rendőrök egy lopott rendszámú, Ford típusú terepjárót akartak intézkedés alá vonni a XIX. kerületi Vak Bottyán utcában, de a jármű vezetője elhajtott.

A rendőrök üldözőbe vették a járművet, majd annak megállítása érdekében más rendőrautókkal zárat alkalmazva megállították a forgalmat az Üllői úttal párhuzamos József Attila utca és az Árpád utca kereszteződésénél, de a terepjáró áttörte a járműkordont és tovább menekült.

A BRFK sajtóügyeletese azt mondta: a rendőrök ekkor több lövést adtak le a terepjáróra, de az továbbra sem állt meg. Két sarokkal arrébb, a Zrínyi utcánál két férfi a járművet hátrahagyva gyalogosan elmenekült, míg harmadik társukat, aki megsérült, a gépkocsiban fogták el a rendőrök.

Sass Oszkár egyelőre nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy az autóban maradt férfi a lövésektől sérült-e meg, s arra sem, hány lövés dörrent. A sajtóügyeletes azt mondta, az eddigi információk szerint a menekülők nem adtak le lövéseket.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a két elmenekült férfit, elfogott társuk elszámoltatása folyamatban van - mondta Sass Oszkár.

Olvasóink írták

 • 7. rozator 2010. április 22. 21:50
  „tintasbarns!!! Amerikában nem szökött volna el a két pali! Ott lövik le a kocsiban, ha ki nem ugrik!(hasra)”
 • 6. deszkás 2010. április 22. 17:07
  „Tintásbarns! <moderálva> A rendőrség szolgálati szabályzatát olvasd el ami egyébként NEM titkos bárki számára hozzáférhető.”
 • 5. medvejanos 2010. április 22. 16:46
  „2. tintasbarn

  Szerintem a hozzászólását inkább olyan kritikának kellene érteni. Magyarországon ilyen esetekben felfüggesztik és kivizsgálják az ilyen eseteket. Vannak kivételek, de nézzük meg amikről nem hallani. A rendőrt megpróbálták megtámadni a rendőr a LEVEGŐbe lőtt. A rendőrt felfüggesztették és megvizsgálják a fegyver jogosult használatát. Igen a levegőbe lőtt nem máshova és felfüggesztették, hogy megvizsgálják jogosan tette-e azt. Miközbe 5-6-an vagy többen támadtak rá.”
 • 4. catroot 2010. április 22. 16:01
  „2,<moderálva> már bocs... ha egy gépkocsi felszólításra nem áll meg és veszélyezteti a rendőr testi épségét, életét, utána lő... Így is tanítják BTW.”
 • 3. tekila007 2010. április 22. 15:48
  „tintasbarns!

  Ekkora hülyeséget honnan vettél, amit le bírtál írni?! A fegyverhasználat jogszerűségét ki kell vizsgálni, de ha minden úgy volt, ahogy le van írva, akkor az bizony jogszerű volt. Ha fellapozod a Rendőrségről szóló törvényt és a fegyverhasználat eseteit, akkor rájössz, hogy miért. Ha meg nem áll meg, akkor mit csináljon a rendőr? Integessen, hogy további jó utat??? Szerintem Dallasban szétlőtték volna a kocsit, nem Mr. Barns?”
 • 2. tintasbarns 2010. április 22. 15:43
  „Sass Oszkárnak is tudnia kell arról a törvényről amely tiltja az autós üldözést a belvárosban. Ha meg lövést adtak le akkor azt haladéktalanul ki kell vizsgálni a rendőrt pedig fel kell függeszteni a vizsgálat lezártáig.”
 • 1. KolompárRómeó 2010. április 22. 14:28
  „Elég lett volna a cím is. A másik 5 sorra kár volt az időt pazarolni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csőtörés Budapesten a XI. kerületben

Eltört egy nyolcszáz milliméter átmérőjű vízvezetékcső csütörtök hajnalban Budapest XI. kerületében,… Tovább olvasom