Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

˝Az egész magyar sajtónak szolidaritást kellene vállalnia a Klubrádióval˝

A Klubrádió igazgatója szerint a perbeli érveléseken alapulnak a médiatörvény kormánypárti módosításai.
A Klubrádió vezérigazgatója szerint a héten a médiatörvényhez érkezett fideszes módosító javaslatok azokon a perbeli érveléseken alapulnak, amelyeket a rádiója a médiahatóság ellenében fogalmazott meg.

Arató András csütörtökön, sajtótájékoztatón közölte: az Alkotmánybíróság decemberi döntése miatt változtatás előtt álló médiaszabályhoz érkezett fideszes módosító javaslatok a közeljövőben a Klubrádió perbeli érvelési lehetőségeit szűkítenék, a változások később azonban másokat is hátrányosan érinthetnek.

A Klubrádió és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács jelenleg két frekvenciával kapcsolatban is vitában áll egymással. A rádió egyrészt megtámadta az eddig használt frekvenciájára kiírt pályázat eredményét, ennek nyomán a Fővárosi Ítélőtábla márciusban az eredményét illetően hatályon kívül helyezte a médiatanács erről szóló határozatát, amely az Autórádió Kft.-t hirdette nyertesnek.

A másik eljárást a Klubrádió azért indította, mert kifogásolta, hogy bár 2010-ben pályázaton elnyerte a 92,9 MHz-es fővárosi frekvenciát, mégsem kötöttek vele műsorszolgáltatási szerződést. Az ügyben a Fővárosi Törvényszék február 28-án hozott nem jogerős elsőfokú ítéletet, amelyben a szerződést létrehozta.

Arató András szerint mindkét bírósági döntés azt bizonyítja, hogy a médiatanács törvénytelenül jár el. Vicsek Ferenc, a rádió főszerkesztője arra hívta fel a figyelmet, hogy Navracsics Tibor igazságügyi miniszter annyiban eleget tett az Európai Uniónak tett ígéretének, hogy a médiatörvény módosításáról értesítette a közösséget, ám annak tervezett, érdemi változtatásairól a módosító javaslatok szólnak, erről pedig már nem tájékoztatták az uniót. Bolgár György, a csatorna műsorvezetője szerint ebben az esetben az egész magyar sajtónak - beleértve a jobboldali orgánumokat is - szolidaritást kellene vállalnia a Klubrádióval, a sajtószabadság tervezett csorbítása ugyanis a jövőben mindenki lehetőségeit csorbítja

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újravizsgálná a földbérleteket az MSZP

Több ezer hektár állami földbérletet vizsgálna felül az MSZP. Jogi úton kezdeményezik a titkosság… Tovább olvasom