Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Az MDF nem szavaz a rendkívüli bizottsági ülésen

Az MDF tartózkodni fog a szavazástól a költségvetési bizottsági hétfői rendkívüli ülésén. A megbeszélés a konzervatív párt szerint nem hozhat ugyanis előrelépést a sztrájkoló szakszervezetek ügyében. Erről Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője ír hétfői közleményében.
Herényi Károly szerint a bizottsági tagoknak kiküldött meghívó témamegjelöléséből is kitűnik, hogy a szakszervezetek ügyének megvitatásában nem a költségvetési, sokkal inkább a gazdasági bizottság kompetens. A frakcióvezető emiatt kétségesnek tartja, hogy bármiféle megnyugtató eredményt hozhat a hétfői megbeszélés.

A Magyar Demokrata Fórum veszélyesnek tartja a politika beavatkozását a munkaadók és munkavállalók vitájába, a köztük kialakult feszültséget a párt szerint nem a parlamentben kell feloldani - olvasható a közleményben.

A frakcióvezető álláspontja szerint sokat árt, hogy a Fidesz nem tud dönteni arról, támogatja-e a sztrájkot vagy meg akarja azt szüntetni. Orbán Viktor a napokban ugyanis azt nyilatkozta, hogy a sztrájk demokráciapróba, és hogy a tiltakozások akár előre hozott választásokat is eredményezhetnek. A rendkívüli költségvetési bizottsági ülés összehívásával viszont éppen a sztrájk lezárását tűzték ki célul - fejtette ki Herényi.

A közleményben a konzervatív politikus úgy fogalmaz, hogy az MDF nem kíván asszisztálni ehhez a "kutyakomédiához", így tartózkodni fog a bizottsági szavazáson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltörték a VDSzSz honlapját

Hajnalban ismeretlenek feltörték honlapunkat, hamis hírt tettek rá, emiatt a VDSzSz Szolidaritás… Tovább olvasom