Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Az MSZSZ kitart a 40 ezer ember mellett

A Magyar Szerencsejáték Szövetség kitart véleménye mellett, hogy a nyerőgépekről elfogadott törvény miatt 40 ezer ember veszíti el állását.
A Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) úgy véli: sajnálatos, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint a nyerőgépek betiltása és az ágazatban dolgozó negyvenezer magyar ember utcára kerülése nem foglalkoztatási kérdés, és kitartanak véleményük mellett, hogy a nyerőgépekről elfogadott törvény miatt 40 ezer ember veszíti el állását.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai közleménye szerint elsősorban nem foglalkoztatási kérdés a nyerőgépek tiltása, és "minden alapot nélkülöz" a Magyar Szerencsejáték Szövetség azon becslése, amely szerint mintegy 40 ezer embert kell elbocsátani a pénznyerő automaták üzemeltetését a játékkaszinókra korlátozó parlamenti döntés miatt.

Az MSZSZ erre reagálva azt írja: saját adataik alapján a játékadó ötszörösére emelése előtt, tavaly novemberben még hatvanezer ember megélhetését biztosította az ágazat. Az adóemelés következtében ebből húszezer ember már az év elején utcára került - többségük segélyből tengődik - a parlamenti döntéssel pedig újabb negyvenezerrel bővülhet a munkanélküliek száma.

Adataik szerint játéktermekben (I-es és II-es kategória), valamint a vendéglátóegységekben 33 ezer , a szervező cégeknél 4500, a beszállítóknál 1800, a gyártóknál 400, a laboroknál 300 ember dolgozik. Ez összesen 40 ezer ember, "bármennyire is próbálja a gazdasági tárca bagatellizálni mindezt, ez igenis komoly foglalkoztatáspolitikai problémát jelent" - áll az MSZSZ közleményében.

Szerintük az NGM közleménye tévesen állítja azt is, hogy egy szórakozóhelyen 4-6 automata működhet, hiszen ezek számát korábban a jogalkotó kettőben maximálta.

Olvasóink írták

 • 3. Mozimasiniszta 2012. október 04. 09:41
  „ne is engedjenek belőle !!!”
 • 2. Jozsoci 2012. október 04. 03:33
  „A 4.500 gépet negyvenezer ember kezeli? Na ne!”
 • 1. Mozimasiniszta 2012. október 03. 20:33
  „A zsírt már megkeresték, a kenyérre való ezután is összejön valahogy, zsíros kenyéren is meglehet lenni...
  nagyon sokaknak eddig se jutott több...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: 2014-ben nem lesznek szabad választások

A Demokratikus Koalíció elnöke "az Orbán rendszerét elsöpörni akarók" közös ügyévé tenné október… Tovább olvasom