Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Az NHH közzétette 2009-es piacfelügyeleti tervét

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) közzétette 2009. évi piacfelügyeleti tervét, amelyben kiemelt feladatként szerepel az internetszolgáltatók által meghirdetett sávszélességgel kapcsolatos követelmények ellenőrzése, a szolgáltatók egyoldalú szerződésmódosítási gyakorlatának felülvizsgálata és az emelt díjas számok felhasználásának ellenőrzése is.
Az NHH közleménye kiemeli: a piacfelügyeleti terv azokat az eljárásokat tartalmazza, amelyeket a hatóság indít el, és amelyek alapvető célja a fogyasztói érdeksérelmek megelőzése, a jogsértések kiszűrése, a verseny tisztaságának megőrzése.

A hatóság idén eddig a piacfelügyeleti eljárások során több mint 160 millió forint bírságot szabott ki, ami jelentősen meghaladja az előző évek átlagát. Jövőre az NHH a jogsértések esetén a bírságolás mellett élni fog a nyilvánosság eszközeivel is, így tervei szerint kötelezni fogja az érintett szolgáltatókat az elmarasztaló határozat nyilvánosságra hozatalára, országos napilapokban, illetve a szolgáltató ügyfélszolgálatán és honlapján.

Az NHH az elektronikus hírközlési szolgáltatások és szolgáltatók általános ellenőrzése mellett jövőre is vizsgálni fogja a jelentős piaci erejű szolgáltatókra kirótt kötelezettségek, valamint a korábbi felhívásokban, határozatokban foglaltak betartását. A piacfelügyeleti tevékenység kiterjed a piac működésének figyelemmel kísérésére is, így egyebek mellett a hatóság vizsgálja a kábeltelevíziós ellátottságot, valamint a szélessávú szolgáltatások helyzetét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nő a családon belüli erőszak

Egyre több családon belüli bántalmazott veszi igénybe a krízisellátást, de maguk a bántalmazottak is… Tovább olvasom