Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Az öröm a tiéd!

Igazi gyerekzsivaj részesei lehettek a Budapesti Operettszínházba látogatók kedden délután, ahol az UNICEF és a Nők Lapja közös szervezésében útjára indított kezdeményezés, Az öröm a tiéd! elnevezésű jótékonysági akció díjátadó ünnepségére került sor.
A gyermekek esélyegyenlőségét támogató akciósorozat rendezvényén többek között Halász Judit UNICEF magyarországi nagykövet, Hegyi Barbara és Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, UNICEF önkéntes fogadta a díjazottakat.



Az öröm a tiéd! akciósorozat első díjátadóján a hat jutalmazott közösség részéről megjelent gyereksereg leplezetlen lelkesedéssel várta egymás bemutatkozó produkcióját, melyet az Operettszínház zenés előadása követett. A különleges délután végül a várva-várt díjátadóval zárult, melynek alkalmából a jutalmazottak ünnepélyes keretek közt vehették át nyereményeiket. A díjak átadása nemcsak a közönség kis tagjait, hanem a jelenlévő zsűritagokat, többek között Halász Juditot és Hegyi Barbarát, illetve az Unicef önkéntes Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázót is meghatotta.


Az UNICEF és a Nők Lapja közös akciója révén igazi álmok válhattak valóra. A magyarlapádi szülők közössége a támogatás segítségével befejezheti a kicsiknek szánt „Manóvár" játszótér megépítését, az újpesti Zabhegyező játszóház vezetői pedig az igazi közösségi helyként működő gyermekbirodalom felszerelését, berendezését tudják felújítani. Peti és Pajti bohócdoktorok kórházi „gyógyító" tevékenységük kiteljesítéséhez harmincezer kígyólufit, hozzá pumpákat, valamint különféle parókákat és arcfestékeket kértek, míg a szentgáli „Vidám Kölykök" klubjának kis tagjai a támogatásnak köszönhetően buszos kirándulás részesei lehetnek, melynek során egy izgalmas napot tölthetnek Budapesten.


A szentpéterfai ifjú tamburások új hangszereik segítségével őrizhetik tovább nemzetiségi hagyományaikat és a tamburaszó lágy dallamát. A Ceglédi Autista Iskola tanulói is igazi örömben részesülhetnek: az ingyenes lovas terápiához többek között speciális nyereggel, és minden gyereknek egy saját kobakkal, azaz lovas sapkával kedveskednek a szervezők.


Az UNICEF és a Nők Lapja közös pályázatára több mint kétszáz pályamű érkezett. A pályamunkák közül a zsűri tagjai, köztük Bíró Gabriella, az UNICEF Magyar Bizottságának elnökségi tagja, Halász Judit, Hegyi Barbara, Zorán, Szántó Dávid, Ferge Zsuzsa és a Nők Lapja főszerkesztője, Molnár Gabriella választotta ki a tizenhat döntőst, a lap olvasói pedig közülük szavazták meg, melyik hat gyermekcsoport részesüljön a támogatásban.

A nagy sikerre való tekintettel a Nők Lapja és az UNICEF 2008 tavaszán ismét megrendezi Az öröm a tiéd! jótékonysági akcióját, hogy még több gyermekközösség kívánsága válhasson valóra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvánosak az energiatakarékossági program változásai

Nyilvánosságra hozták a Nemzeti Energiatakarékossági Program (NEP) tervezett változásait. A… Tovább olvasom