Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Az SZDSZ nem foglalkozik kormányzati kiszivárogtatásokkal

Nem foglalkozik kiszivárogtatott kormányzati tervekkel az SZDSZ - mondta pénteki sajtótájékoztatóján a párt elnöke. Fodor Gábor a torz választási eredmények elkerülése érdekében részvételre szólította fel a liberális szavazókat.
Az SZDSZ támogatja a rászorultsági alapú szociálpolitikát, ám a kormányzat eddig kiszivárogtatott elképzeléseivel nem kívánnak foglalkozni - mondta pénteken Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke ezt azzal indokolta, hogy az ingatlanadó ügyében is eltért egymástól az eredeti kormányzati elképzelés, a most formálódó végleges változattól. A pénteken kiszivárgott információk szerint emelkedne a méltányossági nyugdíjkassza kerete, megtartanák a 65 év felettiek utazási kedvezményét és kiterjesztenék az állami készfizető kezességvállalást azokra is, akik munka mellett sem tudják fizetni hiteleiket.

Az SZDSZ elnöke aggasztó jelnek nevezte az előzetes felméréseket, amelyek az európai parlamenti választáson alacsony részvételt jósolnak. Fodor Gábor szerint rendkívül veszélyes, ha emiatt torz választási eredmény születik jövő vasárnap.

Az SZDSZ lezárta a 2007-es tisztújítási ügyet, és Fodor Gábor bízik a független magyar bíróság ítéletében. Az ügyészség pénteken magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat az SZDSZ volt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, T. Asztalos Ildikó és hét társa ellen, a párt 2007-es tisztújításán történt visszaélések kapcsán. Mint ismert, a szabad demokraták 2007-es tisztújító küldöttgyűlésén jelen nem lévő tagok helyett mások szavaztak. 2008 nyarán emiatt újabb tisztújítást kellett tartani.

Olvasóink írták

 • 10. Power 2009. május 30. 20:36
  „9-nek: Az energiaszektor privatizálásáról és liberalizálásáról az 1994-98-as MSZP-SZDSZ balliberális koalíció (Horn -kormány) jut az eszembe. Azt állítod, hogy az SZDSZ nem volt hatalmon? :)
  A szakmailag előkészítetlen energiaprivatizációról és liberalizációról nem az elmúlt 20 évet kell hibáztatni, hanem az MSZP-ét és az SZDSZ-t (1995-ben első körben eladtak 6 áramszolgáltatót, 2 erőművet a 7-ből, 1996-ban második körben a külföldi többségi tulajdont engedélyezték, stb.).
  A Horn-kormány 8% eszközarányos nyereséget garantált a külföldi vevőknek, miközben a külföldi tulajdonú piaci szereplők 15-20 százalékos extra profitokat tettek zsebre.(Ma már azért is kell fizetned, ha semmit sem fogyasztottál- 0 kW/h-ért!)
  Sajnos a liberalizmus címszóval indult és uralkodott el Magyarországon a szabadosság.”
 • 9. flexsnake 2009. május 30. 16:16
  „7. a lemaradásért 20év kormányzása felelős. Ott kezdődött hogy privatizálták az energiaipart.... Ott kezdődött. Aztán minden hatalomra kerülő párt a saját érdekeit nézte. Ez annak a következménye. Az szdsz nem volt hatalmon, koalicióban is csak szükséges partner.”
 • 8. comet 2009. május 30. 08:37
  „nálunk minősíthetetlenül lehet nyilatkozni az országról. Ezen szélsőséges magyarellenes primitív nyilatkozatok az egyik bizonyítéka az SZDSZ hazugságra épített kampányának, mely 2 millió ember rasszista elnyomását sugallja. Ezt a hangnemet nemigen engedik meg máshol, a franciáknál, angoloknál, németeknél stb hamar a földbe döngölik a hazájukat gyalázó kis görényeket. Nálunk ebben maga Fletó volt az egyik élenjáró és láthatóan vannak követői. Adódik a kérdés, ha ennyire utálják környezetüket mit keresnek még itt?
  Talá mert máshol már agyonütötték volna őket?”
 • 7. Power 2009. május 29. 22:08
  „6-nak: Visszafejlődéssel elég nehéz lehet elérni a "nyugati színvonalat"!
  A lemaradásunkért az SZDSZ-MSZP "duó" a felelős.”
 • 6. flexsnake 2009. május 29. 21:22
  „Számukra több hely van mint a neonácik számára. Egyedül ők próbálkoztak a nyugati színvonalat elősegítő rendelkezések elfogadtatásával. De ezt majd 10év múlva érti meg a magyar mikor láncon rabszolgaként fog vergődni. Szüli a kis rabszolgákat hogy varrjanak éjszaka garázsban ,,márkás" ruhákat. Ez a sorsa, erre született. A magyar mentalitása rácsomózza a kötelet a nyakára. De nem is baj ha eltűnik az egész szargolyó mert lesz hely majd a vadaknak akik visszahódítják maguknak. Ez az ország menthetetlen.”
 • 5. Power 2009. május 29. 20:51
  „Bízom benne, hogy a liberális "kártevőket" az emberek kitiltják a parlamentből. Egy antidemokratikus pártnak semmi keresnivalója az országgyűlésben.”
 • 4. homer 2009. május 29. 20:00
  „Számukra nem lehet hely..”
 • 3. flexsnake 2009. május 29. 18:46
  „Na és ha bejut? Van hely elég.”
 • 2. comet 2009. május 29. 17:17
  „kit érdekel egy nulla párt vezetőjének semmitmodó nyilatkozata?”
 • 1. garbon 2009. május 29. 16:09
  „Az SZDSZ egy hét múlva csak árnyéka lesz önmagánalk mert nem jut be az EU parlamentbe egyetlen képviselője sem. Ez lesz aztán a legnaygobb szégyen a libiknek, amiért támogatták a szocikat és nyalták a seggüket ezért aztán szavazatainkkal megbüntetjük .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekek raboltak ki egy 11 éves fiút

Két gyerek vert meg és rabolt ki egy 11 éves fiút a Szabolcs megyei Kölcsén. Az ügyben a… Tovább olvasom