Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Az üzembiztonságot ellenőrzi a MÁV

A teljes vasúthálózaton üzembiztonsági ellenőrzést rendelt el a MÁV Zrt. vezetősége, tekintettel a karácsonyi időszak megnövekedett forgalmára - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.
Az intézkedés célja, hogy a vasútüzemben részt vevő felek figyelmét ezúton is felhívja a szabályok következetes betartására - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A közlés szerint az ellenőrzések aktualitását az adja, hogy a MÁV Zrt. egyik külső vállalkozójának felsővezeték-szerelő munkagépe december 13-án Albertfalván a tiltó jelzés ellenére nem várta be a Nagytétényből szabályosan érkező személyvonatot, és a "váltóberendezést felvágva" az egyvágányú pályán a személyvonattal szemben elindult az állomásról.

Az automata biztosítóberendezésnek köszönhetően a személyvonat vezetője észlelte a sárga jelzést, s még a látóhatáron kívül megállította a vonatot. A két vonat több mint egy kilométerre állt meg egymástól.
A MÁV Zrt. szakemberei azonnal elvégezték a munkagép által megrongált váltó javítását, azonban hat személyszállító vonat az eset miatt késett.
Az elsődleges vizsgálat szerint "a külső vállalkozó vasúti munkagépén szolgálatot teljesítő személyzet részéről történt emberi mulasztás azzal, hogy a munkagép a tiltó jelzést meghaladta, a számára helytelen irányba álló kitérőt felvágta és a későbbi tiltó jelzés ellenére sem állt meg azonnal".

A vasúttársaság rendőrségi feljelentést tesz az ügyben.

Olvasóink írták

  • 1. Queenmargareth 2011. december 19. 19:16
    „Bakker ez nem semmi...lesz mit vizsgálni
    kis figyelmetlenség kötött pályán és nagy szerencsétlenség történhet”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnik a magán-nyugdíjpénztári tagdíjfizetés

A parlament döntésével megszűnt a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagdíjfizetést azok esetében, akik eddig fenntartották magánpénztári tagságukat. Az általuk fizetett nyugdíjjárulék így az állami nyugdíjkasszába kerül. Tovább olvasom