Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Bajnai Gordon bemutatta a Haza és Haladás Alapítványt

Nem jelent pártalapítást, hogy megkezdi működését a Haza és Haladás Alapítvány - mondta Bajnai Gordon volt kormányfő, a szervezet alapítója szerdán újságíróknak Budapesten.
Az alapítvány azt akarja elérni, hogy az egyén érezze, ő is felelős az országért - jelentette ki Bajnai Gordon. Véleménye szerint Magyarország lemaradásának egyik oka a távlatos gondolkodás, a tudatos tervezés hiánya. Hozzátette: a szakszerű döntések elvéreztek a politikai küzdelemben.

A népszerűség és ésszerűség dilemmájában rendre rossz válaszok születtek. Az alapítvány célja, hogy a dilemmákra megalapozott, ésszerű, finanszírozható és alkotmányos válaszokat adjon - mondta a volt kormányfő.

Az alapítvány nem ellenzéki, a nyilvánosságon keresztül kíván hatni a hatalom mindenkori gyakorlóira, és jobbítani szándékozik a mindenkori kormányzat munkáját - jelentette ki Bajnai Gordon.

Hegedűs Dóra, az alapítvány kuratóriumának elnöke közölte: évente két átfogó kutatási projektet indítanak, egy-egy a kutatásra 6-9 hónapot szánnak. Az első szakpolitikai kutatás a magyar szociális támogatási rendszer átalakításának lehetőségeit vizsgálja majd. Az alapítvány honlapot és ezen blogot is indít.

Oszkó Péter, az alapítvány felügyelőbizottságának elnöke, volt pénzügyminiszter szintén azt hangsúlyozta, hogy nem pártpolitikai célzattal működik az alapítvány. Hozzátette: a civil szférának folyamatosan részt kell vennie a közpolitikai vitákban.

Olvasóink írták

 • 3. load 2011. május 21. 20:28
  „2. bánki
  És mi a problémád ezzel az alapítvánnyal?
  Ha nem kéred el a számlaszámukat, és nem támogatod őket, semmibe sem kerül neked.
  Nézd meg, hogy az elmúlt 20 évben mennyi ment el legálisan és mégtöbb illegálisan a pártok támogatására és szörnyülködj el!
  Az összeg Magyarország éves GDP-jéhez közelít.
  Ráadásul ott még lehetőseéged sincs arra, hogy eldöntsd, hogy fizetsz, vagy nem.”
 • 2. bánki 2011. május 19. 06:20
  „A Haza és Haladás Alapítványt Bajnai Gordon alapította. A kuratórium elnöke Hegedűs Dóra, aki Bajnai Gordon kabinetfőnöke volt. A kuratórium tagjai még Szigetvári Viktor, aki a többi között az MSZP 2006-os és 2010-es önkormányzati kampányának vezetője volt. Tordai Csaba pedig Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon miniszterelnöksége alatt a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára volt. A felügyelőbizottság elnöke Oszkó Péter, volt pénzügyminiszter. A felügyelőbizottság tagja még Balázs Péter, volt külügyminiszter, valamint Mester Zoltán, aki 2008 és 2010 között államtitkárként dolgozott a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban.”
 • 1. bánki 2011. május 19. 06:11
  „A haladást értem, de mit takar a haza és esetleg melyiket ?

  Kuratórium: Bajnai Gordon
  Alapító

  Hegedüs Dóra
  A kuratórium elnöke

  Szigetvári Viktor
  kuratóriumi tag

  Dr. Tordai Csaba
  kuratóriumi tag
  Dr. Oszkó Péter
  A felügyelőbizottság elnöke

  Dr. Balázs Péter
  felügyelőbizottsági tag

  Mester Zoltán
  felügyelőbizottsági tag”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HM: nem állítják vissza a hadkötelezettséget

Csak kihirdetett rendkívüli állapot vagy megelőző védelmi helyzet idején lenne kötelező… Tovább olvasom