Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Bajnai Gordon: Lassan kezdünk egyetérteni

A pletykák ellenére Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter nem akar miniszterelnök lenni. Éppen elég nehéz teljesítenie azt a feladatot, amit vállalt - mondja. Talpra állítani a magyar gazdaságot.
Véleménye szerint nem érdemes az adórendszert farigcsálni, komoly változásokra van szükség, hogy nőjön a foglalkoztatás. Úgy véli: nem túl érdekes az a két éve tartó vita, hogy ki van hatalmon, sokkal inkább az, hogy aki kormányon van, mire akarja, tudja használni a választóktól kapott bizalmat.

Bajnai Gordon: lehetséges a korrupciós költségek csökkentése Fotó: index.hu
Bajnai Gordon: lehetséges a korrupciós költségek csökkentése Fotó: index.hu

Bajnai Gordon meggyőződése, hogy a kormány tudja, mit akar csinálni, ehhez azonban támogatást kell szereznie először a kormánypárti frakcióban, aztán a parlamenti többséghez más frakciókban, és a parlamenten kívül is. A gazdasági tárca vezetője szerint lehetséges a korrupciós költségek csökkentése. Ezt szolgálja az összeférhetetleneségi törvény tavalyi módosítása, az uniós pályázatok elbírálásanak interneten követhetősége és az Anti Lop portál is, ahol bárki bejelentheti, ha egy fejlesztés során szabálytalanságot észlelt. Elmondása szerint eddig több mint 300 bejelentés érkezett. Ennek hatására négy büntető feljelentést tettek, és harminc szabálytalansági eljárás indult.

Bajnai Gordon szerint képtelenség, amit tavaly Orbán Viktor állított, hogy a pályázati pénzek többségét ellopják. A miniszter ezért polgári peres eljárást kezdeményezett a volt miniszterelnök ellen, amelyet első fokon elveszetett ugyan, ám másodfokon reméli, a bíróság neki ad igazat. Mint mondja nem maga miatt, hanem azért a több ezer tisztességes szakemberért és pályázóért, akik között rengeteg fideszes polgármester is volt.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Pityuka 2008. június 16. 00:47
  „Na latom , beindult a feregezes , az anyazas ... Helyben vagyunk ...
  Nem tudom miert Istenitik ezt a koponyeg forgato Orbant .
  Hiszen megmondta , hogy o is megszoritasokkal kezdene , ha megvalasztanak .
  Amugy meg Orbannak honnan van 120 millios Svabhegyi villaja , boraszata , nyaraloja stb stb ? Osszesporolta a ravalot ?
  Vagy a Fideszes bandanak mindent lehet ?”
 • 28. maci52 2008. június 15. 21:19
  „Könnyen ugat ez a féreg,övé a fél Dunántúl,szét lopta az országot,jó kis libapörköltnek való,gazember.”
 • 27. miniszter 2008. június 15. 20:21
  „jaj, ez a mosoly valahogy nem stimmel.
  jaj!”
 • 26. Rianás 2008. június 15. 20:17
  „A cezaromán Gyurcsánynak és Bajnai elvtársaknak elég vastag bőr van a képükön. Azt hitték, hogy az ország vezetése is olyan mint egy vállalaté. Csak hogy a megszűnt vállalkozások és munkahelyekről elbocsátottak továbbra is a "cégen" belül maradtak, bár, nagyon szerették volna őket elküldeni.”
 • 25. 4 2008. június 15. 19:51
  „Bajnai elvtárs szét kellene nézni a miniszterek házatáján is, mivel mindnek van vaj a füle mögött!”
 • 24. Cc 2008. június 15. 19:35
  „Igaza van, Orbán hazudott, hogy a lé többségét ellopták! AZ EGÉSZET LOPTÁK EL! Kötélrevalók.”
 • 23. Kacaj 2008. június 15. 16:52
  „Orbánt egy lapon sem lehet említeni ezekkel. Ég és föld a kettő. A liberálisoknál és a szélső jobboldalon még miniszterelnök-jelöltet sem látni. :)”
 • 22. egyszeru polgar 2008. június 15. 16:00
  „Szamomra is erthetetlen, Gyurcsany miert nem kerulhetett gazdasagi birosag ele, hiszen meghamisitott hivatalos gazdasagi adatokat. Raadasul az orszag, a polgarok szemebe, akik bizalommal voltak feleje.Mi ez, ha nem csalas? Es hogy lehet tovabbra is egy ilyen ember az allam feje egy DEMOKRATIKUS orszagban? Mashol meg szoknyapecer sem lehet egy allamfo! Na Viktornak sem kell szegyenkeznie, nem marad marad le sokkal az erkolcstelenseg versenyeben Ferike mogott, holtversenyben vannak.
  Magyar polgarok!!! Keressetek mar egy uj partot es uj jeloltet. Verfrissites kell mar ide, mert ez a ketto elkorcsosult , de nagyon!!!!!!!”
 • 21. homer 2008. június 15. 15:16
  „Olvassunk csak a sorok között:
  "Bajnai Gordon szerint képtelenség, amit tavaly Orbán Viktor állított, hogy a pályázati pénzek többségét ellopják"
  ".. az Anti Lop portál is, ahol bárki bejelentheti, ha egy fejlesztés során szabálytalanságot észlelt. Elmondása szerint eddig több mint 300 bejelentés érkezett. Ennek hatására négy büntető feljelentést tettek, és harminc szabálytalansági eljárás indult."
  "A miniszter ezért polgári peres eljárást kezdeményezett a volt miniszterelnök ellen, amelyet első fokon elveszetett .."
  A bejeltések 10%-a megállt!!!!!
  A jéghegy csúcsát láthatjuk csak.”
 • 20. Temze 2008. június 15. 14:07
  „A libásokat és a halálba kergetett embereket ki kárpótolja?”
 • 19. tisztahiszti 2008. június 15. 13:30
  „Urak a korrupt banda adjon minden felvett forintról számlát mint a becsületes Magyar, ne legyen kivétel a dölyfös képviselő úr mert ő is hitvány ember- Úgy viselkedik, lop, csal, hazudik, pénzért eladja a lelkét-akire a gyanú vetítődik kivágni munkanélkülivé.Amig ez nem lessz addig maffia parlament lessz..ne gondoljam így?? bizonyítsák be..”
 • 18. geysa 2008. június 15. 13:29
  „kérdésem: Ettél már Gyurcsány kolbászt? Ha nem az azért van, mert él még a disznó! Bajnait kiskorában meg zeneeszköznek becézték (gordonka) és jól elhúzták a nótáját, most meg azt hiszi Ő a zenekar vezetője. Egyébként nem lepnék meglepve, ha Fletóval közös szomszédságú telket vennének a vörös Somogyországban, a komcsik búvóhelyén! Ott lehet aztán libaőásztokodni igazán!”
 • 17. homer 2008. június 15. 13:29
  „Sztem jobban járnánk Uri Gellerrel, azt mondaná: 1,2,3, mukodj...és minden o.k. lenne!:9”
 • 16. virtuális 2008. június 15. 13:03
  „Jó hogy ennyi szájkaratés van, vajon ha kergetni kéne a kormányt és az egész politikai bagázst akkor mennétek?
  nem mentek, mert párszor lett volna már alkalom rá....”
 • 15. Köcsögök 2008. június 15. 12:39
  „Köcsögök! Ennyi a véleményem erről a sz@rházi tolvaj bandáról, röviden és tömören. A seggnyalóikat külön üdvözlöm.”
 • 14. Ludas. Matyi 2008. június 15. 12:31
  „Egyetértek Libás Gordonnal! Én sem szeretném, hogyha miniszterelnök lenne!

  Kittike!
  Elviekben egyertek veled, csak annyit jegyeznék meg, hogy amit Gyurcsány csinált, az csalás, az pedig nem polgári, hanem büntetőeljárás alá tartozik.”
 • 13. maci52 2008. június 15. 11:20
  „Mit akar ez a gágogó gúnár??? Még több embert akar a halálba kergetni??Vagy így akarja megúszni az akasztófát? Lehet hogy alibások már ácsolják neki,kötelet adunk!!!”
 • 12. megcsinálták 2008. június 15. 11:03
  „Bajnainak most esett le a tantusz! Ide hallatszott a koppanása! Lassan már kezd nekik derengeni valami, de csak nagyon haloványan, hogy mit is kellett volna hat évvel ezelőtt tenni.”
 • 11. Balogh Gábor 2008. június 15. 10:56
  „bajnai elvtárs akkor kivel is kezd egyetérteni ? Mert ezt meg én nem értem sehogysem . . .
  bégé”
 • 10. Kittike 2008. június 15. 10:35
  „"Bajnai Gordon szerint képtelenség, amit tavaly Orbán Viktor állított, hogy a pályázati pénzek többségét ellopják. A miniszter ezért polgári peres eljárást kezdeményezett a volt miniszterelnök ellen"

  Ennyi erőből Gyurcsány Ferenc ellen is indíthatna polgári peres eljárást, azon az alapon, hogy becsapta a választókat. Tökéletesen ugyanaz a szituáció!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven éve fejeződött be Nagy Imre pere

Az évfordulóra többek között Sólyom László köztársasági elnök emlékezett az Országos Széchényi… Tovább olvasom