Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Bajnai: hagyja abba a hazudozást a Fidesz szóvivője

Az Együtt-PM Szövetség olyan kétkulcsos adórendszert javasol, amelyben a minimálbértől bevezetik az adójóváírást - mondta a volt kormányfő.
A hazudozás abbahagyására szólította fel Selmeczi Gabriella fideszes szóvivőt az Együtt-PM vezetője egy szerdai vecsési lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

Az Együtt-PM Szövetség olyan kétkulcsos adórendszert javasol, amely a polgárok 92 százalékának csökkenti vagy változatlan szinten hagyja az adóját, és csupán az adózók legfelső 8 százalékától kér szerény mértékű többletteher-vállalást – reagált Bajnai Gordon Selmeczi Gabriella szerdai kijelentéseire.

Hozzátette: Selmeczi Gabriella meghamisította az általa egy bajai fórumon kedden elmondottakat. A Fidesz szóvivője azt mondta, hogy Bajnai Gordon bruttó 300 ezer forint felett vezetné be az új, akár 40 százalékos adókulcsot.

Az Együtt-PM Szövetség olyan kétkulcsos adórendszert javasol, amelyben a minimálbértől bevezetik az adójóváírást, amely mintegy 300 ezer forintos bruttó jövedelemig tartana. Ez nem azt jelenti, hogy itt húzódik meg a második kulcs határa, hanem azt, hogy az ennyit vagy ennél kevesebbet keresők azonnal és kivétel nélkül jobban járnak - jelentette ki Bajnai Gordon.

A szerény tehernövekedést okozó második kulcs pedig jóval efölött, az adózók felső 8 százalékánál lép be. Még a felső kulcs sem kezdődhet hármassal - szögezte le.

Bajnai Gordon újságírói kérdésre közölte: az MSZP készen áll arra, hogy a Simon-ügyet felelősséggel, határozottan és gyorsan rendezze. Hozzátette, hogy ami történt elfogadhatatlan, és aki ilyen ügybe keveredett, annak távoznia kell a közéletből.

Szabó Rebeka képviselő-jelöltként fontosnak tartotta kiemelni, hogy a választókerületet járva azt tapasztalta: nagyon sokan félnek felvállalni politikai véleményüket.

Kitért arra is, hogy a térségben komoly problémát okozott, hogy „az Orbán-kormány hagyta tönkremenni a Malévot".

Ennél is súlyosabb, hogy mintegy ezer munkavállalónak azóta se fizették ki a jogos járandóságaikat. "Egy állami cég esetében ezt meg kell tenni, és mi meg is fogjuk tenni" - tette hozzá.

Bajnai Gordont egy nagyjából húszfős, hazaárulózó csoport fogadta a rendezvénynek helyet adó épület előtt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ szerdai nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a február 5-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom