Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Baki: egy óráig élt csak a kaszinó-dohányzás rendelete

Csak egy óráig volt hatályban az a rendelkezés, amely lehetővé tette volna, hogy a játékkaszinókban is rá lehessen gyújtani anélkül, hogy dohányzóhelyet jelölnének ki.
A jogalkotási hibára a Füstirtók a Gyermekdohányzás Visszaszorításáért Alapítvány közleménye és az Index hírportál is felhívta a figyelmet.

A parlament tavalyi utolsó ülésnapján, december 30-án - az alkotmányügyi bizottság zárószavazás előtti módosító indítványának elfogadásával - beemelte a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvénybe azt a jogszabály-módosítást, hogy a kaszinókban is lehessen dohányozni.

Ezzel azon az áprilisban elfogadott szabályozáson enyhítettek, amely szerint január 1-jétől zárt térben csak dohánytermék-bemutatókon és a szállodák szivarszobáiban lehet dohányozni, ezen kívül zárt légterű dohányzóhelyiség csak büntetés-végrehajtási intézményekben és pszichiátriai intézetekben alakítható ki a fogvatartottaknak, illetve a betegeknek.

A könnyítés azonban nem járt eredménnyel, a módosítás ugyanis egy jogalkotási hiba miatt csak egy órán át volt hatályos.

Ennek oka, hogy bár a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény az említett ponton módosította a nemdohányzók védelméről szóló jogszabályt, és december 31-én este 11 órakor hatályba is lépett, ám a még áprilisban elfogadott, a dohányzást a termékbemutatók és szivarszobák kivételével minden zárt légterű helyen megtiltó, január 1-jén életbe lépő jogszabály ezt felülírta.

Ahhoz viszont, hogy a dohányzást a kaszinókban is engedélyező módosítás elérje célját, az kellett volna, hogy ne lépjen korábban hatályba, mint az említett szigorítás.

Olvasóink írták

 • 5. cintula 2012. január 04. 21:25
  „biztos, h ez most a legfontosabb????”
 • 4. anuvuk 2012. január 04. 18:45
  „Gondoltam, hogy csak elírás volt!”
 • 3. eldorádó 2012. január 04. 18:31
  „a kaszinót is betiltanám! aki izgalomra vágyik bangidzsampingozzon!”
 • 2. CsImre 2012. január 04. 18:27
  „Majd eldugják az újra módosító jogszabályt valami méginkább más témájú törvénybe, és kész, mert azt nem lehet, hogy valakinek a kaszinójában ne lehessen bagózni. Vagy valaki így akarta mégis megtiltani a kaszinóban dohányzást? Éljen a következetes jogalkotás és a jogbiztonság.”
 • 1. zero 2012. január 04. 18:23
  „Mi ez imétlés ?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életfogytiglan a salgótarjáni bozótvágós gyilkosnak

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla azt a férfit, aki két éve egy félméteres bozótvágó késsel halálra kaszabolta volt barátnőjét és annak új barátját. Tovább olvasom