Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Balog Zoltán az Európa Tanács főtitkárával tárgyal

Az emberi erőforrások minisztere a strasbourgi "Az európai romák jövője" című konferencián is részt vesz.
Franciaországba utazott szombaton az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Balog Zoltán, aki négynapos hivatalos útja során öt miniszterrel és az Európa Tanács (ET) főtitkárával is tárgyal - közölte a tárca vasárnap az MTI-vel. Az emberi erőforrások minisztere a strasbourgi "Az európai romák jövője" című konferencián is részt vesz.

A közlemény szerint Balog Zoltán november 3-án Párizs melletti otthonában meglátogatta az 1950-es évek óta Franciaországban élő kortárs magyar festőművészt, Reigl Juditot. Reigl munkái egyebek között a párizsi Pompidou központban, a New York-i Modern Művészetek Múzeumában, illetve a Londoni Tate Modern állandó kiállításain is megtalálhatóak.

A miniszter vasárnap a 85 éves Párizsi Magyar Református Gyülekezet felkérésére magyar esperesi hozzájárulással, ünnepi istentiszteletet tart a párizsi Église réformée du Saint Esprit-ben (Szentlélek református templom).

Balog Zoltán november 5-én Strasbourgba utazik, ahol találkozik a város polgármesterével, majd részt vesz és beszédet mond "Az európai romák jövője" című konferencián. Délután az Európa Tanács főtitkárával, Thorbjorn Jaglanddal tárgyal, majd este Párizsban a női jogokért felelős miniszterrel, később pedig a felsőoktatásért és kutatásért felelős miniszterrel folytat megbeszéléseket.

November 6-án a magyar tárcavezető találkozik a francia kulturális és kommunikációért felelős miniszterrel és a munkaügyi miniszterrel. Balog Zoltán franciaországi tárgyalásait a szociális és egészségügyi miniszterrel folytatott megbeszéléssel zárja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a demokrácia halálát okozza az új választási törvény

Az ellenzéki párt országos turnéra indul azért, hogy párbeszédet folytassanak az emberekkel arról,… Tovább olvasom