Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Befejeződött a vizsgálat a verekedő diáklányok ügyében

Befejeződött a szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskolában az a vizsgálat, amelyet az igazgató rendelt el, mert az egyik diáklányt társai kétszer is bántalmazták - olvasható a hétfői Népszabadságban.
A napilap emlékeztetett arra: a lányok egyik osztálytársa mobiltelefonnal rögzítette az eseményeket, ami az interneten nyilvánosságot kapott.

Az iskola vizsgálata szerint az első bántalmazás tavaly, egy tanórán történt. Az igazgató beszélt a két lány szüleivel, és a tettest figyelmeztetésben részesítette. Ennek a konfliktusnak később nem volt folytatása. A második eset idén, óraközi szünetben történt, akkor az áldozatnak eleredt az orra vére.

A Népszabadság szerint az esetet vizsgáló pedagógusok úgy vélik, a tanárok mindent megtettek az incidens megelőzéséért. A támadót nem sokkal korábban az ügyeletes tanár meggátolta abban, hogy megüsse osztálytársnőjét. Az agresszív lánnyal beszélt osztályfőnöke valamint az iskola szociálpedagógusa, és a lány ígéretet tett arra, hogy a konfliktust másképp oldja meg, később mégis rátámadt a barátnőjére. A tettest édesanyja még aznap átkérte egy másik iskolába.

Azok a tanulók, akik a történteket videóra rögzítették, és az agresszióra buzdítottak, tantestületi megrovásban, azok, akik az eseményeket tétlenül végignézték, igazgatói figyelmeztetésben részesülnek.

Az iskolai jelentés így zárul: "A konfliktus forrása abban rejtőzik, hogy a fiatalok otthon nem látnak pozitív példákat, a durva, agresszív mintákat többnyire a médiából kapják, amely zúdítja rájuk a nyers erőszakot. Ráadásul a napjainkat jellemző nyomor, a munkanélküliség, a kilátástalanság mindehhez előkészíti talajt" - áll a cikkben.

Az ügyben rendőrségi vizsgálat is folyik.

Olvasóink írták

  • 2. flexsnake 2010. január 19. 14:25
    „1. már mondtam egyszer de akkor újra: az elkövető bizony hófehér nem cigány!

    ,,Azok a tanulók, akik a történteket videóra rögzítették, és az agresszióra buzdítottak, tantestületi megrovásban, azok, akik az eseményeket tétlenül végignézték, igazgatói figyelmeztetésben részesülnek."
    Az igazgatónő is elmehet a meleg melaszba mert az egész történetet utólag egy verekedésnek állítják be. Ez hosszú ideje tartó kegyetlenkedés volt. Nem több diák, az az egy csak ezt a lányt kínozta. És a többiek nem buzdították, sőt sokszor ők szedték le az idiótát a szerencsétlenről. A videót meg nem a netre rakták hanem a szülőknek mutatták meg. Miután az egyik szülő a rendőrséghez fordult került fel a netre is. Tele a történet félreinformálással. Itt egy viselkedésképtelen nem cigány kegyetlenkedéséről van szó. Nem diákcsíny hanem súlyos bántalmazás. Az igazgatónőt azonnal el kell küldeni.”
  • 1. dodó 2010. január 18. 11:18
    „"A konfliktus forrása abban rejtőzik, hogy a fiatalok otthon nem látnak pozitív példákat...", és abban, hogy sajátos kultúrájukat nem akarják megérteni és elfogadni a (még) többségben lévő magyarok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat sérült egy közlekedési balesetben

Hatan, köztük két gyermek és egy csecsemő sérült meg, amikor két személygépkocsi összeütközött… Tovább olvasom