Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Bozsányi Gergő: harag van bennem, bosszúvágy nincs

Nem ismeri a megtámadásával gyanúsított V. Róbertet a szilveszter éjjelén Szigethalmon életveszélyesen megkéselt birkózó.
Nem ismeri a megtámadásával gyanúsított, pénteken előzetes letartóztatásba helyezett V. Róbertet a szilveszter éjjelén Szigethalmon életveszélyesen megkéselt Bozsányi Gergő, a Sziget SC birkózója. A lábadozó sportoló telefonon az MTI-nek azt is elmondta, nem érez bosszúvágyat, ám haragot igen.

Bozsányi Gergő közölte: örül, hogy elfogták a gyanúsítottat, és reméli, megkapja méltó büntetését.

Sportolhat még a szilveszterkor megszúrt birkózó

Felépülését követően sportolhat Bozsányi Gergő, a szilveszter éjjelén életveszélyesen megkéselt birkózó.

"Biztosan sportolhatok majd, de hogy mikor és milyen szinten, az ma még kérdéses" - idézte az orvosok véleményét az MTI-nek a Sziget SC 17 éves versenyzője.

Elmondása szerint komoly műtéten esett át, a baloldali hasfalát (izmot, artériát is), illetve a beleit és a máját is varrni kellett, örülhet, hogy él. Hozzátette, nem kizárt, hogy további műtétre lesz szükség az esetleges hegesedések, összenövések miatt.

A rendőrség a január elsején hajnalban Szigethalmon történt késelést követően még aznap meggyanúsította az egyik támadót, J. Jánost, aki a gyanú szerint az MTK ökölvívóját, Sávoly Gergőt szúrta meg többször is. A vele egy társaságban szórakozó Bozsányi Gergő támadója, V. Róbert csütörtökön adta fel magát. Mindkét gyanúsított előzetes letartóztatásban van.

A rendőrség a január elsején hajnalban történt késelést követően még aznap meggyanúsította az egyik támadót, J. Jánost, akit azóta előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. A 18. évében járó fiatalember a gyanú szerint az MTK ökölvívóját, Sávoly Gergőt szúrta meg többször is, míg a vele egy társaságban szórakozó Bozsányi Gergő támadója csütörtökön feladta magát.

A 22 éves V. Róbertet pénteken helyezte előzetes letartóztatásba a Budakörnyéki Járásbíróság, ellene - társához hasonlóan - emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Bozsányi Gergő a letartóztatás hírére reagálva azt mondta: fogalma sincs, hogy ki az a V. Róbert, mint ahogy a szórakozóhely földszintjén szilveszterkor tartózkodó 20-40 ember közül másokat sem ismert.

A birkózó úgy emlékszik a történtekre, hogy a söröző emeletén egy baráti társasággal szilveszterezett, és csak a bárpulthoz, illetve a mosdóba mentek le a földszintre, ahol egy másik csoport mulatott. A támadás is ott történt, először a barátját, Sávoly Gergőt szúrták meg.

" Épp a vérzését próbáltuk csillapítani, amikor engem is megszúrtak hátulról" - idézte fel a majdnem végzetes éjszakát a birkózó, akit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, és körülbelül két hete engedtek haza.

Elmondása szerint komoly műtéten esett át, a baloldali hasfalát (izmot, artériát is), illetve a beleit és a máját is varrni kellett, örülhet, hogy él. A történtekhez képest már jól van, de a mozgás még nehezére esik. Hozzátette: lelkileg nem omlott össze, részben a család, a barátok támogatásának köszönhetően, részben erős szervezete és sportolói habitusa miatt, bár az első héten esténként néhányszor még leperegtek előtte annak az éjszakának a képei.

"Biztosan sportolhatok majd, de hogy mikor és milyen szinten, az ma még kérdéses" - idézte az orvosok véleményét Bozsányi Gergő. A birkózó szerint nem kizárt, hogy további műtétre lesz szükség az esetleges hegesedések, összenövések miatt.

"Örülök, hogy megvan a támadó, akire az általam átéltek miatt haragszom ugyan, de bosszúvágyat nem érzek iránta" - nyomatékosította a Sziget SC sportolója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárták a 44-es főutat Szarvasnál - két autó ütközött

A mentők egy sérültet szállítottak el a helyszínről, állapota az előzetes információk szerint nem… Tovább olvasom