Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Budapesten minden pályaudvar üzemel a MÁV szerint

Működik a Keleti-, a Nyugati-, és a Déli pályaudvar is Budapesten. A MÁV szerint a nappalos műszakban dolgozók közül többen felvették a munkát, így javult a vonatközlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) sztrájkjának kilencedik napján.
A MÁV tájékoztatása szerint Budapesten már a Keleti, a Nyugati pályaudvar és a Déli pályaudvar is működik. A Nyugati pályaudvarról indulnak vonatok Vácra, Veresegyházára, Esztergomba, Ceglédre és Szeged felé. A Déliből pedig Győrbe, Székesfehérvárra, Pusztaszabolcsra és Dunaújvárosig lehet eljutni vonattal. A szolnoki vonatok is beérkeznek a Keletibe, sőt Hatvan felől is van már közlekedés. A szolnoki és a ceglédi pályaudvar is üzemel. A budapesti elővárosban szinte mindenhol van óránként, másfél óránként egy-egy vonat.

Az eddig legkeményebben sztrájkoló Miskolc Tiszai pályaudvaron néhányan felvették a munkát reggel óta, így egy vágányon mennek a Bz-motorvonatok a térségben. Debrecen, Nyíregyháza környékén is közlekednek vonatok, Mátészalkán viszont nem járnak szerelvények és a szárnyvonalakon sem. Szeged állomás nem indít, nem fogad, Budapestre továbbra is Kiskundorozsmáról lehet vonattal eljutni. Szeged-Rókusról kisebb késésekkel közlekednek Békéscsabára a vonatok. Nem járnak a vonatok Kisszénás-Kondoros, Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes, Mezőhegyes-Battonya, valamint Szeged-Szabadka között.

Kaposvár térségében szintén a sztrájk akadályozza a közlekedést. Szombathelyen még mindig állnak a vonatok, mert a váltókezelők sztrájkolnak. Az utasokat a már megszokottnak mondható módon, vonatpótló buszok az első állomásokig, Püspökmolnáriba, Ják-Balogunyomra és Acsádra. A vépi állomáson nappali szolgálatra jelentkező forgalmi szolgálattevő is sztrájkol, így Vépen a személyszállító vonatok nem közlekednek. A megszokottól eltérően a vonatpótló autóbuszok Vép állomás érintésével, Csorna irányába: Szombathely - Porpác között közlekednek, ahol át lehet szállni a vonatokra. Szombathely - Kőszeg között nem járnak a vonatok, de Szombathelyen már lehet jegyet vásárolni, mert a pénztárosok mind felvették a munkát.

Zalaegerszegen működik az átmenő vonatforgalom, de az induló vonatok közlekedését a jegyvizsgálók munkabeszüntetése akadályozhatja. Zalaegerszeg és Ukk között vonatok közlekednek, szintén fennakadásokkal. Nem járnak a vonatok Celldömölkön, a vonatpótló autóbuszok Celldömölk állomásról Boba és Vinár állomásig közlekednek. Veszprémben most nincs sztrájk, a vonatok innen minden irányba el tudnak indulni.

A MÁV és a VDSzSz képviselői hétfőn délután öt órakor ülnek újra tárgyalóasztalhoz. A VDSzSz továbbra is 10 százalékos kiszervezési pótlékot és a MÁV Cargó privatizációs bevételéből dolgozónként 250 ezer forintot kér. Az eddigi tárgyalások eredménytelenek voltak, a résztvevők a még elégséges szolgáltatásokról sem tudtak megállapodni.

Olvasóink írták

  • 1. radenko 2008. december 22. 13:00
    „A pályaudvar üzemel az nem azt jelenti, hogy a vonatok is közlekednek. Miért vezeti félre a MÁV vezetősége az utazó közönséget szégyen az, hogy még mindig hazudnak . El kell venni a MÁV vezetőitől a busás milliós fizetéseket és milliós prémiumokat és osszák szét a fizikai dolgozóknak. Mindjárt megszűnik a sztrájk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar fejlesztésű helikopter szimulátort adtak át Szolnokon

Szolnokokon, a Magyar Honvédség Helikopter Bázisán hétfő délelőtt átadták az ország első, kizárólag… Tovább olvasom