Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Bűncselekmény lehet a sporthuliganizmus

Bűncselekmény lesz a sporthuliganizmus, ha a parlament megszavazza az ezzel kapcsolatos törvénymódosítást; az erről szóló javaslatot keddi ülésén elfogadta a kormány, és hamarosan az Országgyűlés elé terjeszti - közölte a kormányzati kommunikációs államtitkárság az MTI-vel.
Közleményük szerint a tervezet több törvény módosításával kiküszöböli a jelenleg hatályos joganyag hiányosságait, nem titkoltan a szigorítás irányába elmozdulva és a sportesemények rendezésében közreműködők nagyobb felelősségének megteremtése érdekében.

Az államtitkárság ismerteti: egy szolgáltató szemléletű, családbarát és a kulturált szórakozást előtérbe helyező stratégiának első lépcsőben a sportesemények helyszínének infrastrukturális és biztonságtechnikai kérdéseivel kell foglalkoznia, hiszen ez képezi a teljes problémakör alapját, egyébként meghatározza azt is, hogy megrendezhető-e egyáltalán egy nemzetközi színvonalú sportesemény egy adott létesítményben.

A módosítások érintik a jegyértékesítést, a beléptetőrendszereket, a kitiltás intézményét, az ezzel kapcsolatos rendőrségi és szervező általi adatkezelést, a sportrendezvények biztonsági minősítésére vonatkozó új intézményrendszert, az érintett belügyi szerveknek a létesítmények biztonsági ellenőrzésére vonatkozó szabályait, a rendezők és a szövetségek felelősségét, biztonsággal összefüggő feladatait, az azok megszegésére vonatkozó bővített szankciórendszert.

Olvasóink írták

 • 5. seawasp 2011. június 08. 05:41
  „Volt már ilyen, és akkor jártak a rendőrök ollóval a táskában, és akinek a fülén túl nőtt haj, abba belevágtak! Tilos volt a rágógumi, a kockakóla, a farmernadrág, és a popzene nyilvános hallgatása!
  Magyarul, ellopták a fiatalságunkat, egy eszmeimádás során! :-(

  Most is lesz ilyen behatárolás a huligánokra?”
 • 4. hamankato 2011. június 08. 02:01
  „Megint venni kell 6 milliárdért beléptető kaput...Ha-ha-ha.......
  Ezek tudnak...”
 • 3. CsImre 2011. június 07. 22:12
  „Miért, most nem illik bele egy tényállásba sem?”
 • 2. deszkás 2011. június 07. 21:06
  „Minden stadionban? Kétlem.”
 • 1. studyfy 2011. június 07. 20:48
  „Az elképzelés jó. A puding próbája az evés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb bizonyítás a gárdakapitány büntetőperében

Elnapolta az ítélethirdetést a magát Új Magyar Gárdának nevező szerveződés főkapitánya elleni… Tovább olvasom