Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Büntetőejárást indult Illés Zoltán ellen

Terézváros Önkormányzata pénteken magánvádas büntetőeljárást indított Illés Zoltán, a VI. kerületi FIDESZ szervezet elnöke ellen rágalmazó kijelentései miatt, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményben a terézvárosi önkormányzat sajtóirodája.
A közlemény szerint a FIDESZ terézvárosi szervezetének elnöke egy 2008. december 4-i sajtótájékoztatón olyan kijelentéseket tett, mely sérti az önkormányzat becsületét és jó hírnevét, és ezzel megvalósította a büntető törvénykönyv szerinti nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségét. A tényállítások az objektív értelmezés alapján és a társadalomban kialakult általános felfogás szerint alkalmasak a becsület csorbítására.

Terézváros önkormányzata visszautasítja azokat a vádakat, amelyek szerint a VII. kerülettel azonos módon és formában történt a Terézvárosi ingatlanok eladása. Pusztán a botránykeltés és a minél nagyobb médiafelület elérésének szándéka vezérli a Fidesz terézvárosi politikusait, amikor párhuzamot erőltetnek a VII. és VI. kerületi ingatlanértékesítések között - áll a közleményben.

A VI. kerületi önkormányzat szerint a Fidesz közérdeket cinikusan mellőző és felelőtlen politikájának elfedését szolgálják az ilyen jellegű sajtótájékoztatók. A tények ezzel szemben világosan mutatják, hogy Terézváros önkormányzata 2002 októberében rendkívül nehéz anyagi helyzetben - 3 milliárd forintos adóssággal, minimális bevételekkel, olcsón, baráti kapcsolatokkal rendelkező vevőknek eladott és így elherdált vagyonnal és üres kasszával - került át a választásokat követően a Fidesztől az MSZP-SZDSZ irányítása alá.

Olvasóink írták

 • 4. achilleus 2008. december 20. 19:52
  „Ez persze nem hír: Nem jogerősen egy-egy millió forint megfizetésére kötelezte a Pest Megyei Bíróság Kende Pétert az Orbán Viktorról szóló könyv valótlan állításai miatt. A közíróval szemben a Legfőbb Ügyészség és Polt Péter volt legfőbb ügyész indított polgári peres eljárást személyhez fűződő jogok és jó hírnév megsértése miatt, mert Az Igazi Orbán - A Viktor 2. című alkotásában arról értekezett egy teljes fejezeten keresztül, hogy az ügyészség több kiemelt büntetőügyet ellentétesen értékelt, mint az azokban ugyancsak eljáró rendőrség.”
 • 3. achilleus 2008. december 20. 16:52
  „Illés Zoltán, a Fidesz VI. kerületi elnöke és Hassay Zsófia, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője tegnap (2008. dec.4) a Király utcában jelképesen kimérte azt a tízméteres távolságot, amely Erzsébetvárost Terézvárostól elválasztja. A méricskélés azt szimbolizálta, hogy most már ideje lenne, ha a nyomozó hatóságok is megtennék azt az utat, amelyen most Erzsébetvárosban haladnak, hiszen - hangsúlyozta Illés Zoltán - Terézvárosban százszor nagyobb ügyek vannak, ám a Fidesz feljelentései ellenére sem történt még érdemi lépés az ingatlanpanamák felderítésére.
  "Információink vannak arról, hogy a BRFK igyekezett ezeket a feljelentéseket eltussolni - mondta a kerületi Fidesz elnöke. - Szerencsére a VI. és VII. kerületi ügyészség közbelépett, így a BRFK-nak február végéig valamit már le kell tennie az asztalra." Hassay Zsófia frakcióvezető tételesen felsorolta az erzsébetvárosi és a terézvárosi vagyonfelélés párhuzamosságait. "Mintha minden kottából történt volna, az ingatlanokat szinte egy időben, főként 2004-ben adták el, pályáztatás nélkül, áron alul, sajtpapírokon írt ajánlatokra, úgynevezett projektcégeknek - mondta Hassay. - Ezek a projektcégek s velük együtt a milliárdos értékű Andrássy úti paloták aztán, több áttétellel, különböző offshore cégekhez kerültek, majd végül az igazi vevőknél kötöttek ki."

  Erzsébetvároshoz hasonlóan itt is egy kiszemelt cég végezte az értékbecsléseket, és hasonlóképp megsértették a házban élők elővásárlási jogát a lakásokra. "A szereposztás is sokatmondó - tette hozzá a frakcióvezető - , hiszen 1998 és 2002 között Verók István, Terézváros későbbi polgármestere az erzsébetvárosi vagyonkezelő igazgató-helyettese volt. A vagyonkezelő igazgatója akkor az SZDSZ-es Ungár Klára volt, aki a ciklus után Terézvárosban Verók polgármester tanácsadója lett (havi félmillió forintos tiszteletdíjért - a szerk). Bajor Zoltán pedig - akinek a Bajcsy-Zsilinszky úti vesztegetési ügyben vált ismertté a neve az országban - az idő tájt a VII. kerületi vagyongazdálkodási iroda vezetőjeként tanulta ki az ingatlanszakmát. Hunvald György akkor Erzsébetváros alpolgármestereként kezelte a kerület vagyonát, felügyelte Verókékat az inasévekben."

  "A terézvárosi Fidesz-KDNP-frakció soha, egyetlen alkalommal sem szavazta meg az ingatlanok áron alul történő elkótyavetyélését" - jelentette ki Illés Zoltán, sőt 2006-ban feljelentést is tettek az Andrássy út 3., 8., 19., 21., 23., 47., 52., 68. szám alatt lévő paloták eladása miatt, az idén tavasszal pedig kezdeményezték a képviselő-testület feloszlatását. Illés kijelentette: Terézvárosban időközi választás tehet pontot a vagyonfelélésre. A kár elérheti a tízmilliárd forintot.


  Bársonyos ingatlanüzlet Erzsébetvárosban
  Lomnici Zoltán volt főbíró unokahúga, Lomnici Katalin cége "baráti" áron jutott hozzá a Király utca VII. kerületi oldalán egy 458 négyzetméteres üzlethelyiséghez - írja a Blikk. Az L. K. L. Consult Ingatlanforgalmazó és Tanácsadó Bt. egy éve vásárolta meg a Krúdy lakhelyeként ismert Pekáry-ház üzlethelyiségét 117 millió forintért, amelyet a Lomnici Katalin és a férje által jegyzett cég most 477 millió forintért eladott. A Blikknek Lomnici Katalin azt mondta, rosszindulatúak azok a megjegyzések, hogy azért jutott hozzá ehhez az üzlethez, mert a volt főbíró rokona. (MH)”
 • 2. achilleus 2008. december 20. 16:28
  „Terézvárosi szociszadik! Remélem előzetesbe kerültök ti is.December 5 óta sikerült valamit eltüntetni?? Rágalmazni azt tudtok, ennyira szorul a hurok?? 2002 pedig még régebben volt, hogyhogy nem aratott a kilolerkeller testüregmatató? Mint a hörcsög, sarokba szorítva támad. Ráléptek a pofazacskótokra, mi??”
 • 1. LukSzusz 2008. december 20. 15:26
  „Fejitű büdösödik a hal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félidőben a Csillagszóró 2 - eddig 400 millió forint bírság

Eddig 11 ezer ellenőrzést végeztek a Csillagszóró 2 elnevezésű karácsonyi fogyasztóvédelmi akcióban, összesen 300 esetben találtak valamilyen problémát, szabálytalanságot a szakemberek. Tovább olvasom