Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Csizma kell a bőnyi Csizmás Kandúrhoz

– A bőnyi önkormányzat pályázatot nyert útépítésre, az állatmenhely előtt kétszáz méterrel azonban elfogyott az aszfalt – panaszolta szerkesztőségünkben a Csizmás Kandúr Alapítvány vezetője, Éva Rhodes.
A bőny-szőlőhegyi állatmenhely annyira elismert lett a megyeszékhelyen és környékén élők körében, hogy naponta legkevesebb négy-öt látogatót fogadnak, hetente pedig tizenöt-húsz kutya és hét-nyolc cica talál gazdára nálunk – állítja a vezetőnő. A december első napjaiban lehullott sok csapadék hatására azonban az állatmenhelyhez vezető út annyira felázott, hogy az autókkal alig lehet rajta közlekedni. Éva Rhodes sajnálattal tapasztalta, hogy a község pályázatot nyert ugyan útépítésre, az ígéretesen indult beruházás azonban 200 méterre az állatmenhelytől leállt.
– Esős időben nem tudnak megközelíteni bennünket az állatbarátok – panaszolja.
Bőhm Csaba polgármester ismeri Éva Rhodes panaszát, azonban

egyelőre csak kisebb kavicsozást tud ígérni a szőlőhegyen át Győrszent-

iván-Öreghegy felé közlekedők helyzetének javítására.
– Ez egy külterületi út, amelyre most éppen sokkal többet költöttünk, mint a község belterületi részeire – tájékoztatott. – Sajnos a Nemzeti Fejlesztési Terv Agrár- és Vidékfejlesztési Opratív Program pályázatán elnyert pénz az önkormányzat nyolcmillió forintos saját részével együtt „csak” hétszáz méternyi vadonatúj szakaszra volt elegendő – mondta.
Tény, hogy az állatmenhelytől Győrszentiván-Öreghegy felé vezető út felüljáróval vezet át az

autópálya felett, portalanítása ezért nemcsak az itteni lakosok, de az egész megyeszékhely környékének közlekedését is javíthatná.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izrael megelőző csapást mérne Iránra

Izrael azt fontolgatja, hogy megelőző csapást mér az iráni atomlétesítményekre. A hírt, mely szerint… Tovább olvasom