Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Csődbüntett miatt nyomoz a VPOP

Csődbűncselekmény elkövetése miatt indított nyomozást a Vám-és Pénzügyőrség (VPOP) Észak- alföldi Regionális Nyomozó Hivatala egy nyíregyházi székhelyű gazdasági társaság képviselője ellen, mivel az nem számolt el a felszámolási zárómérlegben szereplő eszközökkel - közölte a VPOP.
Az ügyben szereplő kft ellen - fizetésképtelensége miatt - 2008-ban indult felszámolási eljárás, amelyet eredményesen lefolytatni nem lehetett, mivel a képviselő nem bocsátotta rendelkezésre a könyvelési iratanyagot. Emellett a cég tevékenységét lezáró mérleg szerinti 35 millió forint értékű pénz-és tárgyi eszközzel sem számolt el. A cég nevét a VPOP nem hozza nyilvánosságra.

A társasággal szemben 27 millió forintot meghaladó összegben jelentettek be hitelezői igényeket, amelyek az elvont vagyon értékéből, kiegyenlíthetők lettek volna.

A pénzügyőr nyomozók további bizonyítékokra bukkantak: a gazdasági társaság 2007-ben nettó 200 millió forint vállalkozói díjra tett szert áruházak építéséért, de ezt a bevételt nem könyvelte le, és nem is adózott utána.

Csődbűncselekmény miatt a nyomozók gyanúsítottként vonták felelősségre a társaság képviselőjét, majd vádjavaslattal továbbították az ügyet az illetékes ügyészségnek. A nagy összegű, le nem könyvelt vállalkozói díj miatt pedig adócsalás bűntette miatt folyik nyomozás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszokra tűzött szalaggal tiltakoznak az Orangeways ellen

Az autóbuszokra kitűzött zöld szalaggal tiltakoznak a Zala Volán szakszervezetei "a Volánokkal… Tovább olvasom