Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Czomba: indul a kiegészítő bérkompenzációs pályázat

Indul a 21 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett kiegészítő bérkompenzációs pályázat.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) várakozása szerint 450-650 ezer munkavállaló juthat 2-3 százalékos bérkiegészítéshez - jelentette be Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatásért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A 21 milliárd forint pályázati keretből azok a cégek pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra, amelyeknek gondot okoz az öt százalékos béremelés végrehajtása 2012-ben - mondta az államtitkár.

Czomba Sándor közölte: a pályázat beadására 30 nap, az elbírálásra további 30 nap áll rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy a munkáltatók júliusban hozzájuthatnak az igényelt kompenzáció 70 százalékához, a további 30 százalékhoz pedig szeptemberben.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára arra buzdította a munkaadókat, hogy minél többen pályázzanak a korábban meghirdetett 100 milliárd forintos, illetve a 21 milliárd forintos kiegészítő bérkompenzációs pályázatra. Egyúttal arra figyelmeztette a kormány képviselőjét, hogy jövőre is szükség lehet a kompenzációra annak érdekében, hogy a munkaadók képesek legyenek megtartani dolgozóikat a megemelt minimálbér, illetve szakmai bérminimum miatt.

Olvasóink írták

 • 5. Együgyű 2012. április 11. 09:00
  „,,Czomba: indul a kiegészítő bérkompenzációs pályázat"
  Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatásért felelős államtitkára kábítja, nyugtatni próbálja az elégedetlenkedő munkavállalói tömegeket.
  A véleményem szerint a feltételek azon cégeknek, amelyek eddig sem tudták, akarták a bérkompenzációt alkalmazni most sem fogják a feltételek miatt.
  (A nyugdíjat és a megalapozott rokkant zsetont a bejelentet munkában töltött évek és azon keresetek összegében fogják a jövőben is megállapítani?)
  Ha így van, akkor mindenki makkegészséges legyen elhunytáig! Igaz azonban az, ahogyan bánik egy nép a
  valós elesettjeivel majd a jövő generációja is úgy fog velük bánni.
  Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára kábítja, csábítja a vállalkozókat saját posztja érdekében. Amennyiben ez nem így lenne akkor a bérkompenzációs pályázat kockázattal járó feltételeit is sulykolná a vállalkozók, munkaadók fele.
  Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!!!
  OFF.”
 • 4. dott 2012. április 10. 21:31
  „Megerősítem az előttem szólókat, multinál a bérek csökkennek, 2 ember helyett dolgozol, ha nem tetszik lehet menni, sorba állnak munkáért mások! Csodálatos ez mondhatom! S ha NETÁN adnának is kompenzációt, nagyon vicces hogy TÖBB mint fél évbe telik mire megkapjuk!!!!!!”
 • 3. papika56 2012. április 10. 17:03
  „Még egy dolog : ez a czomba államtitkár is feketén adja ki a lakását albérletbe ! nem csak plágiumpál !!!”
 • 2. papika56 2012. április 10. 17:02
  „De sok munavállaló bére csökkent !! Se túlóra díj, se ebédjegy, se semmi ---csak a 8 óra munkaidő felemelése 10-12 órára minbérrel !!!
  Az összes múlti ilyen pl. de van jóó pár nagyvállkozás is --ahol a mai bér pl. majdnem fele a tavajinak !!!
  Ha nem tetszik --ellehet menni : min. 500 an állnak a kapuba munkáért !!!!!”
 • 1. Falcao 2012. április 10. 15:25
  „Elég nevetséges az a 2-3 %. Inkább normális mértékű fizetéseket kellene osztogatni és akkor nem lenne szükség ilyen pályázatokra.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az informatika kitörési pont lehet az innovációban

Átfogó jelentés készült a vállalati kutatás-fejlesztési helyzetről. Tovább olvasom