Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Darabokban találták meg az ellopott lélekharangot

Egy gépkocsi csomagtartójában feldarabolva találták meg a polgári köztemetőből ellopott lélekharangot - közölte Vezendi Jánosné rendőr őrnagy péntek este az MTI-vel.
A lélekharangot csütörtökről péntekre virradó éjszaka lopták el a polgári köztemető nyolc méter magas haranglábából.

Tóth József (MSZP) polgármester százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel, hogy mielőbb épségben előkerüljön az 50 kilogramm súlyú, az egykori Polgár melletti Basa tanya kápolnájában felállított, majd onnan a polgári köztemetőbe átszállított lélekharang.

Vezendi Jánosné, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy péntek délután a tiszaújvárosi járőrök ellenőriztek egy személyautót, amelynek csomagtartójában megtalálták a darabokra vágott harangot.

Az autóban utazó négy embert előállították, kihallgatásuk jelenleg is tart - közölte a szóvivő.

Olvasóink írták

 • 8. papsajt 2011. február 27. 08:40
  „roma vagy cigány, kisebbség, vagy etnikum- ez csak játék a szavakkal, de mocskos féreg temetőfosztogató!”
 • 7. nyomdasz63 2011. február 26. 17:56
  „A harang a hibás ! Nem azt"mondta": bimm-bamm, hanem azt,hogy ci-gány...fel is darabolták !”
 • 6. Bunghole99 2011. február 26. 11:31
  „1200-as pirós ládá vagy sötítített áblákos merdzsó, dikk ??”
 • 5. Falcao 2011. február 26. 11:26
  „Kirekesztettségben ilyenekre vetemedik az ember.A ti hibátok!”
 • 4. novaklaszlo56 2011. február 26. 09:01
  „Igen, Dodó, szokás szerint elhallgatva... Mert nem a génjeikben, vagy a vérükben van az egyes, rájuk nézve valóban tipikus bűncselekmények elkövetésére való hajlam, hanem a társadalomban elfoglalt, a többség által nekik szánt és mereven kijelölt pozíciójukból következik mindez, s e pozíció kialakulásában a szocializációs specifikációk is komoly szerepet játszanak, amelyek megint csak a többség irányítása alatt állnak. Ha tehát egy bűnügyi hír így jelenne meg:
  x nap reggelére virradóan ismeretlen elkövetők leszerelték és elvitték az Y falu temetőjében felállított, 120 kg tömegű, bronzból készült, anyagában is mintegy 1234... Ft értékű, védett műemlékként azonban 9876... Ft értékben nyilvántartott lélekharangot. Aznap délelőtt a rendőrség közúti ellenőrzés során a harangot megtalálta az ellenőrzés alá vont járműben, amellyel egy négytagú, cigányokból álló társaság éppen N település felé, az ottani nemesfém átvevőhelyre tartott. A cigány gyanúsítottakat a rendőrség előállította, és lopás, valamint rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellenük.
  Vagy:
  A Pokoltanyai Csokitáblabíróság helybenhagyta a másodfokon eljáró Györgyeröcsögei Tanyabokori Bíróság ítéletét, mely szerint a nem cigány származású, Johann Schlag Zu Jail bűnös különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettében, és ezért őt a csokitáblabíróság jogerősen (x+1)(x+1) év, fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte. A büntetés kiszabásakor a bíróság, az indokolás szerint, enyhítő/súlyosító (a nem kívánt szó törlendő) körülményként vette figyelembe a terhelt származását, etnikumát, anyanyelvét, vallását, szexuális identitását, szexuális orientációját, politikai véleménynét, pártállását (a szükséges kifejezés aláhúzandó), illetve egyéb, a személyre jellemző vonásokat:__________ (a bíróság tölti ki).

  Ez így, ebben a formában azért kicsit primitív, középkori lenne, nem? Mellesleg nem is lenne összeegyeztethető semmilyen, demokratikus jogállami alkotmányos elvvel sem, még az régi-új, koronatanos-királyos, keresztényes-istenes-hazás-családos, a fényes jövőbe mutató alkotmány alapelveivel sem. Legalábbis remélem. Ennél jobban már csak azt remélem, hogy ez a csoda (az "új" alkotmány) elmarad, meg sem születik: az éretlen, gyermekkorú anya és családja (jogalkotó és társadalom) érdekében végrehajtott abortusz megoldja, rendezi a problémát.”
 • 3. cartagonova 2011. február 25. 23:10
  „Cigánybűnözés márpedig nincsen,- a hivatatalosság szerint.”
 • 2. tótkomlósi 2011. február 25. 22:51
  „Méééééééé, valaki azt hitte, hogy otthon akart vele harangozni?????
  Egyben csak nem vihette el a színes fémkereskedőhöz, mert még gyanut fogott volna.”
 • 1. dodó 2011. február 25. 21:56
  „"Az autóban utazó négy embert előállították, kihallgatásuk jelenleg is tart - közölte a szóvivő" szokás szerint elhallgatva etnikai hovatartozásukat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltás helyett megosztanák a füstöt

Az ország gazdasági érdekeivel ellentétes lenne, ha a kocsmákból és éttermekből kitiltanák a… Tovább olvasom