Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Darás szilvalekváros rétes

Hozzávalók 2 személyre: 25 dekagramm búzadara, 25 dekagramm liszt, 1 kisebb üveg szilvalekvár, 15 dekagramm porcukor, 20 dekagramm olvasztott zsír.

25 dekagramm liszttel, pici sóval és forró vízzel jó kemény tésztát készítünk. Addig gyúrjuk, amíg a kézről könnyen leválik, és elválik az edénytől is. (Úgy mondjuk, gömbölyödik.) Kitesszük a rétesnyújtó ruhára, amit előre belisztezünk. Letakarjuk a tállal és hagyjuk pihenni. Kicsit megsodorjuk. Jó forró zsírral megkenjük és elkezdjük nyújtani. Ha nehezen megy, akkor várunk még vele. Nyújtás után a rétestészta szélét leszedjük. 25 dekagramm búzadarát szalmasárgára pirítjuk, felengedjük 2 deciliter vízzel, majd megpuhítjuk. Ezt kézzel a tésztára hintjük úgy, hogy mindenhová kerüljön. Megszórjuk a 15 dekagramm cukorral, majd a lekvárt kiskanállal rászórjuk, és végül rálocsoljuk kanállal a forró zsírt is. A rétest összetekerjük, és tepsibe tesszük. Közepes sütőben sütjük.

Petrovicz Zoltánné, Tényő

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselői fogadóóra

Boros László, az MSZP önkormányzati frakciójának képviselője pénteken 15 és 16 óra között fogadóórát… Tovább olvasom