Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

December elsejéig elhalasztották a demonstrációt a devecseriek

Hónap végéig elhalasztották a péntekre tervezett demonstrációt a devecseriek.
Csenki Géza, a demonstráció főszervezője a helyi lakossági fórumon elmondta: ha konkrét ígéretet kapnak arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy héten belül eljön személyesen hozzájuk, akkor nem tartanak tüntetést. A látogatásról egy héten belül választ várnak. Előrevetítette, ha nem lesz gyorsan változás, már nem tudják megállítani az embereket.

Olvasóink írták

 • 8. szilléri 2010. november 19. 13:25
  „Azért az netces, hogy a boltos úr üzen Viktornak ( nem a szívem csücske), hogy tolja le as-t mert beszélni szeretne vele.
  Nem a farka csóválja a kutyát.

  A mai állapot szerint a 3,7 millió adófizető 30 milliárd forint ,,bukóban" van a vörös iszap károk miatt.

  MAL ZRT. érdekeltségi körében Gyurcsány Ferenc egymásközt Takarodj elvtárs van !”
 • 7. levelyne 2010. november 18. 14:32
  „Kitartást kívánok az összes károsultnak!
  A napokban kaptam pénzkérő levelet a köztársasági elnök és O.V. nevében.Akartam írni nekik,hogy megtudakoljam: ők személyesen mennyit adtak,és a televíziós kampányra ill. a levelekre fordított összeget vajon miért nem adják oda? De aztán csak legyintettem.Akik adni és/vagy segíteni akartunk és tudtunk már megtettük, választ pedig úgysem kapnék. Szomorú hogy ilyen katasztrófa megtörténhetett(pusztán profitszerzés miatt) és még szomorúbb,ha az idő előrehaladtával nem kapnak igazi segítséget az ott élők hogy újra normálisan élhessenek,teljesen függetlenül attól,hogy elsődleges vagy másodlagos károsultak.”
 • 6. szilléri 2010. november 18. 13:44
  „Churro | 2009. május 22. | 00:42:32

  Simo Endre életrajza is elég kacskaringós. Buenos Aires-i MTI tudósító volt meg a diktatúra idején, majd szélsőjobbos, utána szélső balos. Most éppen melyik oldalon áll Simó elvtárs?

  Megélhetési béke harcos ! kb. MEASZ ( Magyar Ellenálló és Antifasiszták Hanti Vilmos és csapata)”
 • 5. szilléri 2010. november 18. 13:36
  „Másik szervező a Magyar Szociális Fórum nevű gittegylet : Simó Endre által jegyzett

  ,,A Magyar Szociális Fórum 2003. április 5-én alakult meg Miskolcon, azzal a céllal, hogy együttműködési teret biztosítson egy szabadabb, igazságosabb, békésebb világért és egy demokratikusabb Magyarországért. A Fórum szabad, nyitott, demokratikus együttműködési tér. Nem hagyományos értelemben vett szervezet, hanem együttműködési keret. A Fórumban együtt dolgozó társadalmi szervezetek, szakszervezetek, civil mozgalmak megőrzik önállóságukat, és önálló szervezetekként jelölik ki konkrét céljaikat, és választják meg a valóra váltásukhoz szükséges társadalompolitikai eszközöket. A Fórumon hozott döntések konszenzussal születnek. Ugyanakkor a konszenzus hiánya nem béníthatja meg a Chartában foglalt alapvető célokért folytatott küzdelmet. Az MSZF Koordinációs Munkabizottságában minden szervezet egy-egy megbízottal képviseltetheti magát, egyenjogúan. A szervezeti képviselők testülete az Egészségügyi és a Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetében 2004. május 20-án tartott alakuló ülésén hozta létre a Koordinációs Munkabizottságot, és Simó Endrét, a Létminimum Alatt Élők Társaságának szóvivőjét bízta meg a koordinációs teendők ellátásával. (Simó Endre alapító szerepet játszott a Magyar Szociális Fórum létrehozásában, Chartájának megfogalmazásában, és az Európai Szociális Fórum egyik alapító tagja is.) A Koordinációs Munkabizottságba bekapcsolódó új szervezetek egyenjogúan csatlakozhatnak a testülethez, ha szervezetileg, vagy/és egyénileg vállalják az SZVF Elvi Chartájában és a MSZF Charta-tervezetében foglaltakat. A Fórumban együttműködő szervezetek közös célja az emberi és a szociális jogok érvényre juttatása békében, demokráciában és szabadságban. Az MSZF mindmáig nyitott Charta-tervezetében többek között ez áll: ,,A Fórumot életre hívó szervezetek (több száz) szerint mindenkinek joga van ahhoz, hogy mind a társadalmi, mind a nemzetközi viszonyok tekintetében olyan rendszer szülessék, amelyikben az emberi jogok és a szabadságjogok teljes hatállyal érvényesülhetnek". Az MSZF alapítói ezt az alapvetést az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából (1948) vették át. Az MSZF fő céljait a Szociális Világfórum Elvi Chartájából kiindulva fogalmazták meg, a konkrét magyarországi társadalmi és nemzeti talajon. A SZVF Elvi Chartája szerint a fórum-mozgalom a civil társadalom azon csoportjainak együttműködési kerete, amelyek ellenzik a neoliberalizmust és a tőke világuralmát, továbbá az imperializmus bármely formáját, és olyan világtársadalom felépítésén fáradoznak, amely az emberi lényt állítja a középpontba."”
 • 4. szilléri 2010. november 18. 13:20
  „Csenki úr másodlagos károsult. A legnagyobb kárt az üzlete szenvedte. Kb. olyan szint mint a Dankó telep cigányai.

  Természetesen jár kártérítés és most de nem ,,fullos" - MAL ???????????????”
 • 3. zoltanszabo 2010. november 18. 11:09
  „Mi változik ha Orbán elmegy? Jó magasan tesz már az emberekre! Választás megvolt,4 év biztos jöhetnek a megvalósíthatatlan ígéretekkel már nem foglalkoznak vele.
  A katasztrófa elhárítva lehet ott élni nem veszélyes.Az 1,2 milliárd Ft. adakozásból kaotak egy kis morzsát a többi megy a kalapba ---legyen mit ellopni ezeknek is.Az előző kormány úgy is üres kasszát hagyott ezeknek már nem jutott. Hoznak olyan törvényt---ez nekik jár!!!!
  Tüntetni a MAL--nál kellene meg a tulajdonosok háza előtt.”
 • 2. szilléri 2010. november 18. 07:05
  „,,Csenki Géza, a demonstráció főszervezője a helyi lakossági fórumon elmondta: ha konkrét ígéretet kapnak arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy héten belül eljön személyesen hozzájuk, akkor nem tartanak tüntetést."
  <moderálva>

  Az államnak felelőssége kétségtelen, de nem egyetemleges. Miért nem a MAL-nál tüntetnek?”
 • 1. Zsoltee0716 2010. november 18. 05:32
  „Kitartást emberek! Remélem eléritek a célotokat, ha kell demonstrációval.
  Büszkék lehetek, mert ti el meritek ezt vállalni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alföldi visszavonja a Nemzeti Színház bérlésére vonatkozó megállapodást

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója visszavonja a teátrum bérlésére vonatkozó szóbeli… Tovább olvasom