Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Dédunokái miatt gyújtotta fel magát a 68 éves férfi

Mezőkovácsháza - Dédunokái miatt gyújtotta fel magát egy 68 éves férfi a Békés megyei Mezőkovácsházán a polgármesteri hivatal előtt hétfőn reggel.
A férfi benzint locsolt magára, majd öngyújtóval meggyújtotta a ruháját. A férfi négy, nevelőszülőknél lévő dédunokáját szeretné nevelni, ezért gyújtotta fel magát a hivatal előtt. A dédunokákat fél éve helyezték nevelőszülőkhöz. A dédszülők korábban is kérték, hogy ők nevelhessék az óvodás és általános iskolás korú gyerekeket, de egészségi állapotukra hivatkozva ezt nem engedte a gyámhatóság.

Hétfőn a férfival volt 23 éves lányunokája - a gyerekek anyja - is, akinek segélykiáltására a polgármesteri hivatal biztonsági őre és egy ügyfél szaladt ki az épületből. A férfiről lerántották a kabátot és vizet öntöttek rá. A polgármesteri hivatallal szemben van a mentőállomás, így a mentők is másodpercek alatt kiértek és ellátták a férfit. Jelenleg is kórházban van, első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett a tarkóján és a kezén. Felesége elmondta: férje hétfőn reggel azzal búcsúzott, hogy megírta a végrendeletét és bemegy a hivatalhoz, de nem közölte, hogy mit akar csinálni.

A gyerekeket tavaly nyáron helyezték nevelőszülőkhöz, mert a családban veszélyeztetve voltak. A dédszülők kérték, hogy ők nevelhessék a gyerekeket, de korukra és egészségi állapotukra tekintettel ezt nem engedték.

Bakos István Mezőkovácsháza polgármestere elmondta: a gyámügyi hivatal nem követett el szabálytalanságot, emberségesen a gyerekek helyzetét figyelembe véve jártak el. A polgármester sajnálatosnak nevezte, hogy ilyen cselekedettel próbálta meg a férfi zsarolni a hivatalt.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. flexsnake 2009. március 27. 13:32
  „20. de józsibarát az elég cigó :D”
 • 23. flexsnake 2009. március 27. 13:32
  „20. de józsibarát az elég cigó :D”
 • 22. andrisne 2009. március 25. 05:26
  „Kasza!
  Gumiszobák már rég nincsenek,az elmebetegeknek is vannak jogaik........!!!!!!!!Egyébként ennyiért/bár súlyos dolog!/még nem minősítik a bácsit elmebetegnek.Valahol megértem az elkeseredettségét,de nem ezt kellett volna tennie.Szegény,sajnálom és jobbulást neki!”
 • 21. Kasza 2009. március 24. 23:04
  „SAJNA SZTM EZEK UTÁN MÁR NEM IS FOGJÁK ODA ADNI NEKIK A FATERT MAJD SZÉPEN ELMEGYOGYÓNAK MINŐSÍTIK.
  BE DUGJÁK EGY GUMI SZOBÁBA OSZT KAMPEC.”
 • 20. Sziti 2009. március 24. 21:24
  „Aki nem látta a mai műsort.
  A cipőtalpnyalós ügyről volt szó.
  Szerepelt az egyik elkövető akit itt a többség lecigányozott.
  Hát ő biztos nem cigány.
  Erről ennyit.”
 • 19. Sziti 2009. március 24. 21:14
  „Rágódjatok ezen a csonton is.
  Majd Josih Barat kideríti az igazságot.
  Ha láttátok a mai műsorát, abból is kiderülhetett számotokra, milyen baromság amin itt vitázunk.”
 • 18. flexsnake 2009. március 24. 20:59
  „Objektívitás:
  kimegyek egy intézmény elé és felgyújtom magam, az ok mindegy. A következmények azok meg egyértelműek.
  Ha el van keseredve, otthon akassza fel magát. De ne veszélyeztessen másokat. Ha én elkeseredem, lövöldözök az utcán? Azért tessék már elgondolkozni rajta. És ha meggyullad más is? Ilyen ember nem nevelhet gyereket. Sokat elmond a dologról hogy a családban veszélyeztetve voltak a gyerekek! Elmagyarázzam mit jelent a fogalom?
  Az az apuka is szerette a lányait aki most a csillagban tölti az idejét, szerette őket.... És? A gyámhatóság mindig a gyerek javát nézi és ez akármilyen érzéketlen, szükséges hogy normális életük legyen.”
 • 17. Sziti 2009. március 24. 20:57
  „A gyámügy azért néha túllő a célon.
  Ha a nagyapa annyira szerette unokáit, hogy képes volt erre a tettre is megérdemelné, hogy nála legyenek a gyerekek.
  Azonban ahogy a sajtót ismerem, ez a cikk is csak félig írja le az igasságot.”
 • 16. flexsnake 2009. március 24. 20:52
  „6. ,,A gyerekeket tavaly nyáron helyezték nevelőszülőkhöz, mert a családban veszélyeztetve voltak."”
 • 15. nagypappa 2009. március 24. 19:56
  „Flexi

  Nem biztos, hogy idióta. Lehet, csak egy önfeláldozó dédnagyapa.
  Sajnos, a tüzeskedéssel kizárta magát, hogy megkaphassa valamikor is az imádott dédunokáit.

  Sajnálom szegényt.
  De nem értek vele egyet.”
 • 14. DMagóg 2009. március 24. 18:46
  „11. idealista !

  " ..., hiba volt."

  Nem vitatom. De megjegyeztem: "Bárcsak, ne így lenne."”
 • 13. zöld 2009. március 24. 18:33
  „Sajnálom az öreget, mert igen el lehetett keseredve, hogy ilyen lépésre szánta el magát. DE! Akármennyire is elkeseredett valaki, ha van 1 csöpp józan esze, tudhatná, hogy ha felgyújtja magát, nem fogják rábízni a gyerekeket. Ha túléli, akkor sem. Ezzel a tettével bizonyította leginkább a hivatal igazát. A másik, amit demeterkornel írt, nekem is rögtön eszembe jutott: szólt a feleségének, hogy végrendeletet írt, ő meg hagyta elmenni? És a lánya, aki vele volt? Látnia kellett, hogy mire készül, ha csak 1 öngyújtót odatart 1 vastagabb kabáthoz, az nem gyullad meg 1 mp. alatt elolthatatlanul. Nem jutott eszébe rászólni, hogy "nagypapa, biztos jó ötlet ez?" Persze nem ismerünk minden tényt, de a leírtak alapján számomra helyesnek tűnik a hivatal döntése, bármennyire is azt tartom, hogy a gyereknek elsősorban a szülei mellett a helye. Sajnos vannak kivételek...”
 • 12. KamuNeni 2009. március 24. 18:16
  „Hat szegeny evvel nagyon elszurta mert ugye mostmar az unstabil mentalitas is belejon a hatarozat hozasba.”
 • 11. idealista 2009. március 24. 18:04
  „10. Két nyugdíjas a kis nyugdíjából meg a kert kapálásból "megvan". Nem hiszem, hogy annyira rá lennének szorulva a családi pótlékra + ami a 4 lurkó nevelésével jár. Sajnálom, hogy csak ez jutott eszébe a gyerekek visszaszerzésére, hiba volt. A kétségbeesésig vezető szándékon viszont elgondolkodhatna az hibátlan hatóság.”
 • 10. DMagóg 2009. március 24. 17:21
  „Ha csak az egyik iskolás és első osztályos, akkor is maximum 17 évesen szült. Van ilyen.

  Sajnos valószínűsíthető, hogy a négy gyermek családi pótléka, rendszeres gyermekvédelmi támogatása, esetleg plusz még a gyermektartási díj a motiváció. Bárcsak, ne így lenne.”
 • 9. bambinaXX 2009. március 24. 17:01
  „csatlakozom 7.hez. Én is.
  nem mellesleg: vki vakon, vagy kezek nélkül neveli a gyermekét.. mégis jól csinálja.
  A gyámügynek v mittudoménkinek nem kellett volna inkább egy segítőt kirendelni, mint ahogy "többes-ikreknél" szokták? Ő egy elkeseredett nagypapa, akinek a kérését senki nem hallotta meg. ez végtelenül szomorú... Ő szerette és szeretett volna gondoskodni róluk (- nem úgy mint az, aki anyagiak miatt öli meg a gyerekét-nemrég volt ilyen..). Persze nem ismerem a körülményeket.
  jobbulást”
 • 8. imna 2009. március 24. 16:26
  „Kb. a hivatal is így lát minden esetet ahogy flexsnake, mindent először a rossz oldaláról közelít meg...ebből születnek a végleges és jó döntések!”
 • 7. Conquer 2009. március 24. 16:00
  „Így van Flex! Biztos még pedofil és szadista is volt. Kötelet neki, utána kibelezni és felnégyelni. Akkora bűnt követett el ez az elkeseredett ember. Sőt az egész családot száműzni Szibériába. TE NEM VAGY NORMÁLIS EMBER. Akkor miért nem írogatsz ilyeneket, amikor cigányaink csinálnak sokkal súlyosabb bűncselekményeket? Vagy fehérgalléros SZDSZ-es zsidók?
  Ez egy szerencsétlen ember, aki elkeseredésében nem tudott mit csinálni. A cikkből az is kiderül, hogy - ellentétben a cigányokkal - ez szerette a dédunokáit, gyerekeit unokáit. Őszintén sajnálom szegényt és jobbulást kívánok neki.”
 • 6. comet 2009. március 24. 15:54
  „nem t.om a gyerekeket megkédezték -e. Ha nem akkor súlyos hibát követtek el. 23éves lányunoka már felnőtt, lehet hogy összefogva a nagyszülőkkel tudtákvolna nevelni a gyerekeket. Míg lehetséges nem választanám el a gyerekeket a szüleitől, nagyszüleitől, hacsak nem különösen indokolt. A gyerekeknél minden év számít amit családjukkal tölthetnek. Remélhetőleg körültekintően járt el a gyámhivatal, mert ők ilyen esetekben nem hibázhatnak.”
 • 5. demeterkornel 2009. március 24. 15:53
  „Nagyon szomrú eset, én mégis akaratlanul is megmosolyogtam. Ezt írja a cikk:

  "A férfi négy, nevelőszülőknél lévő dédunokáját szeretné nevelni, ezért gyújtotta fel magát..."

  Hát igen, ha valaki gyerekeket akar nevelni, akkor ennél jobb módot nem is választhatna arra, hogy neki ítéljék. A másik szép mondat:

  "Felesége elmondta: férje hétfőn reggel azzal búcsúzott, hogy megírta a végrendeletét és bemegy a hivatalhoz, de nem közölte, hogy mit akar csinálni."

  És a nő meg elengedte! El tudjátok képzelni? -Asszony, megírtam a végrendeletemet, és megyek a hivatal elé!
  -Oké drágám, visszafelé hoznál olajat, meg kenyeret?

  Ááááh! A sötétség fejedelmei bakker!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormányfőjelöltek: te kit választanál?

Több párttal is egyeztetnek a napokban, és elszántak abban, hogy még a héten megtalálják a… Tovább olvasom