Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Diszkótragédia: mint a dominó, úgy dőltünk le

A Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen történt, három halálos áldozatot követelő tragédiáról szemtanúk azt írják internetes közösségi portálokon, hogy hatalmas volt a zsúfoltság, a hely teljesen megtelt.
A szórakozóhelyen szombat éjjel 23 óra körül történt a tragédia. Eddig tisztázatlan körülmények között a diszkóból kiáramló tömegben pánikhangulat alakult ki, és ennek során három fiatal lány életét vesztette. Az egyik bejegyzés szerint az egész téren állt a szórakozóhelyre bejutni kívánok sora; amikor a ruhatár is megtelt, mindenki elindult lefelé a lépcsőn, szemben a beáramló tömeggel.

Egy másik blogoló azt írta, az indította el a tömeget, hogy valakit megkéseltek. "A már amúgy is iszonyatosan nyomorgó tömeget lelökték a lépcsőkön. Mint a dominó, úgy dőltünk le. Ember ember hátán, alattam öten feküdtek. Azt hittem, hogy meghalok." - olvasható a bejegyzésben. Egy bejegyzés szerint vasárnap 13 órákor a Nyugati téri forgóóránál félórás néma megemlékezést tartanak az áldozatok emlékére. A rendőrség honlapján hajnalban közzétett közlemény szerint az összegyűjtött adatok alapján kizárható az a sajtóértesülés, hogy a tragédiát késelés okozta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a szervezők felelősségét, valamint igazságügyi orvos szakértő bevonásával a halálesetek okát. A helyszínen hajnalban tartott sajtótájékoztatón a rendőrség szóvivője, Horváth Katalin Fanni kijelentette: vizsgálja a rendőrség, hogy a helyiségben többen tartózkodtak-e, mint amennyi a befogadóképessége, illetve azt is, hogy a megfelelő menekülési útvonalak biztosítottak voltak-e. Egyben cáfolta, hogy tömegverekedés tört volna ki. Az MTI korábban, nem hivatalos rendőrségi forrásból származó információra hivatkozva, azt közölte: az áldozatokat vélhetően agyontaposták a diszkóból menekülők. A mentők tájékoztatása szerint az áldozatokon a helyszínen talált külsérelmi nyomokból nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy mi okozta a három lány halálát, ezt az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat fogja tisztázni. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője vasárnap reggel megerősítette, hogy a tragédiának nincsenek további áldozatai, vagy sérültjei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokkoló fotók a diszkótragédiáról (18+)

Három fiatal lány vesztette életét a West Balkán szórakozóhelyen a Nyugati téren szombat este; a… Tovább olvasom