Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Diszkótragédia: titkosszolgálati eszközökkel keresik a pánikkeltőket

A Népszabadság szerint a rendőrség nem zárja ki, hogy a szórakozóhelyek közti nemtelen konkurenciaháború állhat a szombati diszkótragédia hátterében, a lap keddi számában azt írta: erre utal hogy a nyílt nyomozás mellett hétfő óta titkosszolgálati eszközökkel is keresik a pánikkeltőket.
Az eddigi tanúkihallgatások alapján valószínű, hogy a zsúfolt szórakozóhelyen valaki minden ok nélkül „késelést" kiáltott, ezzel menekülésre kényszerítette a közelében állókat - emlékeztet a lap.

A cikk idézi azokat a fiatalokat, akik szerint a konkurencia már jó ideje komoly erőket mozgatott meg, hogy lejárassa Noise Night Life ezreket vonzó rendezvényeit. Hozzáteszik, hogy mások az éjszakai szórakozóhelyeket ellenőrzés alatt tartó alvilági csoportokat sejtik a szombaton három halálos áldozatot követelő pánikkeltés miatt.

A Népszabadság megjegyzi, hogy a fővárosi éjszakában komoly "hagyománya" van a szórakozóhelyek közti nemtelen konkurenciaháborúnak: a rendszerváltás utáni években kézigránátokat dobtak azokra a menő helyekre, amelyek nem fizettek a védelemért, később a diszkók bombariadókkal igyekeztek lejáratni konkurenseiket.

Olvasóink írták

 • 10. DMagóg 2011. január 19. 11:04
  „9. clarification !

  "...hiteles hírt adnának le végre."

  A mozaikok végleges, hiteles kirakása hónapokig tarthat, ezt nem nehéz belátni. A cáfolhatatlan összefüggésekkel, bizonyított tényekkel lehet hiteles hírt adni.
  Addig? Megy a találgatás. Ilyenek vagyunk.”
 • 9. clarification 2011. január 19. 04:25
  „Valamit igen csak tisztázni lenne érdemes, mégpedig azt, miért kapcsolták fel hirtelen a villanyokat, mert mindegyik fiatal erről számolt be, de senki nem írta még le ennek okát. Ez ugyanis döntő ok lehetne, és szinte biztos hogy köze van a pánik kitöréséhez közvetve. Mi volt az oka? Miért nem szólnak róla? Miért kellett helyszínelni a ruhatárnál? csupán a kitóduló fiatalok miatt? ...Szóval, valamiért nem tiszta a kusza hír. Részinfókból az ember többet találgat, mintha őszintén hiteles hírt adnának le végre.”
 • 8. Tony_Soprano 2011. január 18. 18:28
  „anyahajókabinajtóhajtogató , nem valaki elkiáltotta magát kábszert kereső rendőrök, és fele elkezdett menekülni. Nem kell itt titkosszolgálat, meg fiszem ..... A Noise Night Life a fiatalok körében a drog végett volt kedvelt hely, ezenkívül egy csomó lóvés kölök járt oda, na ezért a nagy felhajtás.”
 • 7. keiner 2011. január 18. 13:04
  „http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/megrendelt_panik_tort_ki_a_west-balkanban_/2199126/
  "A Magyar Hírlap szerint a diszkótragédia két áldozata is fogyasztott kábítószert, mindkettejük halálát fulladás és a belső szervek vérzése okozta.
  A harmadik áldozat több bordája eltörött, az egyik átszúrta a szívét."
  ?gy volt Duisburgban is, csak ott klabitoszer nem volt.”
 • 6. nyomdasz63 2011. január 18. 12:00
  „2. savos ... OK !
  Eggyel jobbra: t->z”
 • 5. savos 2011. január 18. 11:54
  „Az a gyanúm, hogy az igazság sosem fog kiderülni. Kisebbségi csoport "jóhírét" sértené. Érdemes megnézni az igazat író újságokat is.”
 • 4. anyahajókabinajtóhajtogató 2011. január 18. 10:24
  „Ja persze, valaki elkiáltja magát a dübörgő hangerő mellett, hogy "késelés", meghallja kb öt ember, és ebből lesz a tömegpánik, megindul több ezer ember.Tényleg hihető, hazudozó libsi média.”
 • 3. dodó 2011. január 18. 09:46
  „"minden ok nélkül "

  Biztos, hogy minden ok nélkül ?”
 • 2. savos 2011. január 18. 08:47
  „Így nem helyes, hogy "betárják". Vagy bezárják, vagy kitárják.”
 • 1. nyomdasz63 2011. január 18. 07:53
  „Elképzelhető ez a "vonal". Már ezelőtt 30 évvel Szegeden is ment a "harc",például a Gambrinus és a Tiszagyöngye között.
  Emlékszem,egyszer egy másik megye tűzoltóparancsnokával "intézték el",hogy betárják a "gyöngyét" pár napra,mert nem volt elég menekülőútvonal az emberek számához képest.Akkor a Gambrinus is napokig félházzal ment.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újságírók versus sajtószabadság

Január 18-án három, január 19-én egy helyen állnak a bíróság elé magyar újságírók. A munkájukat… Tovább olvasom