Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

DK: a külföldön dolgozó és szavazó magyar állampolgárok is szavazhassanak

Molnár Csaba azt mondta, indítványozzák, hogy minden olyan szavazásra jogosult személy voksolhasson levélben, aki a választás napján nem tartózkodik Magyarországon.

A Demokratikus Koalíció (DK) módosító javaslatot nyújt be a választási eljárási törvényhez annak érdekében, hogy a 2014-es választáson az állandó magyarországi lakhellyel rendelkező, de külföldön tartózkodó magyar állampolgárok is levélben szavazhassanak - jelentette be a párt ügyvezető alelnöke.

Ez a lehetőség egyelőre csak a magyar állampolgárságot szerzett határon túli magyarokat illeti meg, a magyarországi lakcímmel rendelkezők a külképviseleteken voksolhatnak.

Molnár Csaba azt mondta, indítványozzák, hogy minden olyan szavazásra jogosult személy voksolhasson levélben, aki a választás napján nem tartózkodik Magyarországon. Emellett felkérik Székely László ombudsmant, forduljon az Alkotmánybírósághoz és kezdeményezze, hogy a testület szüntesse meg a jogszabály diszkriminatív rendelkezéseit - tette hozzá.

A Demokratikus Koalíciónak nem az MSZP gyengülése, hanem a szocialista párt, az Együtt-PM és a DK erősödése az érdeke - válaszolt egy kérdésre, amely arra vonatkozott, hogy a Magyar Nemzet egyik cikke szerint a DK-ra gyanakszik a szocialista politikusok egy része az MSZP-t érő sorozatos kellemetlenségek - például Mesterházy Attila pártelnök október 23-i beszédének megzavarása vagy a szocialista párt finanszírozására tett gyurcsányi utalás - miatt.

A magyar közvéleménynek semmilyen oka nincs arra, hogy Horthy Miklós személyét és politikai tevékenységét példaként állítsa be - reagált a DK alelnöke arra, hogy vasárnap Budapesten felavatták a volt kormányzó mellszobrát. Horthy Magyarország történelmének egyik sötét fejezetét jeleníti meg - tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány átvállalja az önkormányzatok hátramaradt adósságát

Orbán Viktor miniszterelnök november 19-én Kaposváron egy gazdasági konzultációt kezdeményez az… Tovább olvasom