Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Draskovics leváltását várja a Fidesz Bajnaitól

Draskovics Tibor, igazságügyi és rendészeti miniszter leváltását várja a Fidesz Bajnai Gordon miniszterelnöktől - erről beszélt Balsai István, fideszes képviselő hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján. A politikus kifejtette, hogy arra nem számíthatnak, hogy a miniszter önként lemondjon.
Draskovics Tibor, igazságügyi és rendészeti miniszter most már nagyon terhes a kormánynak, ezért várjuk a miniszterelnök intézkedését. Arra nem számítunk, hogy Draskovics Tibor ennyi blama és ennyi kudarc után önként lemondana, de azt már elvárhatnánk minden józan miniszterelnöktől, hogy szabaduljon meg a minisztertől - mondta Balsai István. Hozzátette, csak a vak nem látja, hogy két azonos felvételről van szó, csak az egyiken szerepel a Nemzeti Nyomozó Iroda emblémája. Felmerül a kérdés, hogy milyen nyomozás várható el általában attól a nyomozóhatóságtól, amely ilyen gagyikat produkál, és amely vagy megtéveszti a minisztert, vagy maga is részese ennek.

"Általában azt látjuk, hogy amikor bajban van a szocialista kormány, akkor hazug, hisztéria- és zavarkeltő kártyákat húznak elő. Ez rendszeresen előfordul, de ezt tartjuk eddig a legsúlyosabbnak, ugyanis itt egy konkrét ügyről van szó, melybe egyrészt felülről kíván beleavatkozni a miniszter, másrészről pedig hazudik" - mondta Balsai István, fideszes politikus.

Korábban a Hír TV számolt be arról, hogy Draskovics Tibor rendészeti miniszter pénteki sajtótájékoztatóján egy olyan videót osztottak ki a sajtó képviselőinek a "Magyarok Nyilainak" próbarobbantásaival kapcsolatban, ami kísértetiesen hasonlít egy több évvel ezelőtti robbantás képsoraira. A rendőrség akkori közlése szerint "átlagon felüli kémiai tudással rendelkező, kísérletező kedvű fiatalok robbantottak".

Balsai István, a Fidesz országgyűlési képviselője szombati közleményében azt írta: felmerül a gyanú, hogy Draskovics Tibor rendészeti miniszter bizonyítékot hamisított azért, hogy látványosan és zavartalanul riogathasson a szélsőjobboldali veszéllyel. A Fidesz szombaton is felszólította a tárcavezetőt, hogy haladéktalanul tisztázza az ügyet, és adjon magyarázatot a történtekre.

Olvasóink írták

 • 15. flexsnake 2009. július 30. 19:11
  „Draskovicsot nem váltják le. Egyébként sem lényeges ki ül ott. A terroristákat elítélik és még nem ért a végére az ügy. Lesz még csodálkozás. Eltűnik egy párt :D”
 • 14. achilleus 2009. július 28. 16:14
  „Draskovics leváltását várja a Fidesz Bajnaitól
  Már az SZDSZ is. He-he-he .... Hivatalosan!”
 • 13. tahoszegedi 2009. július 28. 09:09
  „10. hozzászólás flexsnake 2009.07.27. 17:58

  arra mit szólsz, hogy a kiskunhalasi szoclib Ákoska (Cuslág haverja) volt a robbantás felvételének készítője????”
 • 12. nagyonnagy 2009. július 27. 23:12
  „10-es
  Neked mindenki szélsőjobboldali aki az igazságot feszegeti?
  Te vagy az igazi szélsőséges,de az új rendben nagyon rossz sorod lesz.”
 • 11. trainman 2009. július 27. 21:28
  „Feljelentik Draskovicsot Toroczkaiék

  Több bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen feljelentést teszünk Draskovics Tibor "igazságügyi és rendészeti" miniszter ellen - írja közleményében Toroczkai László, alább a folytatás.
  Megítélésünk szerint a Büntető törvénykönyv több paragrafusa ellen is vétett Draskovics, amikor sajtótájékoztatóján egy videofelvételt adott át a média képviselőinek, amelyen egy robbantás felvétele látható. Erről azóta bebizonyosodott, hogy két évvel ezelőtt Bonyhádon kísérletezgető fiatalok hajtották végre, nem pedig az úgynevezett Magyarok Nyilai szervezet. Draskovics mégis azt állította, hogy az előzetes letartóztatásban lévő hazafiakhoz kötött szervezet készítette a felvételt egy kísérleti robbantásáról. Draskovics a sajtótájékoztatón az ominózus videóval kapcsolatban a következőket jelentette ki:
  "Ezt a bombát sajnos valódi magyar terroristák helyezték ott el, ők robbantották föl, ők készítették erről a felvételt".
  Emiatt a Központi Nyomozó Főügyészségen feljelentést teszünk a Btk. 270. § szerinti rémhírterjesztés miatt. Emlékeztetőül, a törvény betűje szerint, "aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt - vagy való tényt oly módon elferdítve - állít vagy híresztel, amely alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő".
  Ugyancsak feljelentjük Draskovicsot a Magyarok Nyilai szervezettel összefüggésbe hozott, előzetes letartóztatásban lévő hazafiak sérelmére elkövetett rágalmazás miatt, valamint a szervezet vezetőjeként a nyilvánosság előtt feltüntetett Budaházy György sérelmére elkövetett becsületsértés miatt. A Btk. szerint súlyosbító körülménynek számít, ezért a büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva követik el.
  Toroczkai László”
 • 10. flexsnake 2009. július 27. 17:58
  „tipikus szélsőjobboldali zavarkeltés. Pár hét és el is felejtik :) A fidesz meg csináljon valami mást a szájával, amiért fizetnek....”
 • 9. hajjahajja 2009. július 27. 15:26
  „Undorító, hogy ebben az országban egyesek bármit megtehetnek, büntetlenül.Ilyenkor mindíg nyílik a bicska a zsebemben, és alig bírm magam visszafogni.
  Jöhetne már végra valaki, aki valóban beváltja a számonkérést...”
 • 8. nemecsekerno_007 2009. július 27. 14:07
  „6. achilleus 2009.07.27. 13:58

  Abban igazad van, hogy nem figyelem napi 12 órában az összes jelentôs médiumot, de ezt a maloipari kartelt azért nem nagyon boncolgatták. Vagy igen? Mondjuk a köztévén? Mert ez lenne a dolga a köztévének (is)
  De érzed a két ügy közötti súlykülönbséget? Ez Magyarok Nyulai bohozat nem ugyanaz, mint az, hogy az állam nem áll ki egy polgára mellett, aki kész kockáztatni mindenét (MINDENÉT), hogy harcoljon a korrupció ellen.

  Ez az egész Magyarok Nyulai nagyon propaganda-gyanús. A Fityesz miért nem tiltakozott ezerrel amikor a koronatanut magára hagyták?

  Na mindegy, dolgozok :(”
 • 7. achilleus 2009. július 27. 14:03
  „5. hozzászólás nemecsekerno_007 2009.07.27. 13:57
  Ez a Thealter 8. napja. Eléggé abszurd ahhoz, hogy érdemes legyen rajta szórakozni.
  Tekintsük úgy, hogy ez is kiszavazósdi, csak nem a széplányokat szavazzuk ki a strandról, hanem Drazsét a székéből. Egyébként tanulságos!!!”
 • 6. achilleus 2009. július 27. 13:58
  „2. hozzászólás nemecsekerno_007 2009.07.27. 13:46
  Már ne is haragudj, de nézd már meg mivel van tele a főoldal.
  Különben is Draskovics a "belügyminiszter", nem gondolod, hogy a többi ügy esetleg azért nem halad, mert ő és bandája nem végzi jól a dolgát? Különben is, vajon mennyit voltak ezek a hírek a főoldalon?? Mit szorítottak ki onnan? Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a gabonakartellt. (AZ itt a kishírek között futna, vagy még ott sem.)”
 • 5. nemecsekerno_007 2009. július 27. 13:57
  „3. achilleus 2009.07.27. 13:49

  Te még komolyan tudod venni ezt politikai-média performanszt? Most tényleg.

  Mi van a malomipari kartel koronatanujával? Megoldják olaszosan? A közvéleményt etetik hülyeségekkel, közben szép csendben eltüntetik?
  Olaszország a 70-es években :(”
 • 4. nemecsekerno_007 2009. július 27. 13:49
  „bocs a nyers stílusért, de ami itt folyik az már annyira vérlázító, hogy nem lehet máshogy beszélni róla.

  szánalamas :(”
 • 3. achilleus 2009. július 27. 13:49
  „"Korábban a Hír TV számolt be arról, hogy ..."
  De nem elsőként !!!! Erre a DM honlapján is megvan a bizonyíték:
  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/a_magyarok_nyilait_felszamolo_rendoroket_tuntettek_ki/2108338/#hozzaszolok: Aki először beidézte: "74. hozzászólás Conquer 2009.07.25. 11:13 Drazsé bizonyítékokat hamisított. A HírTv-n bemutatott robbantásos felvételeken nem a MNYNFH gyakorlatozik.<moderálva>" A moderált oldal keltezése: 10.38. Erre volt reakció ez: 80. hozzászólás achilleus 2009.07.25. 11:52
  Hát igen, ez megint egy marha nagy lebukás. Csak az a baj, hogy ez a "hézag" fedőnevű, bűnözésre hajlamos sötét alak ennél súlyosabb, de legalább ilyen egyértelmű lebukásokat is túlélt. (...) Majd kicsit később ez: 82. hozzászólás achilleus 2009.07.25. 12:38 "A HírTV is lehozta a "bizonyítékot".(...) felrakás ideje: 2009-07-25 12:24, azaz a déli hírekben: http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=8512
  Az események (és visszhangok) leginkább itt vannak dokumentálva: http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/szijjarto_draskovics_mondja_el_mi_az_igazsag/2108484/#hozzaszolok Természetesen a nem idézhető (de egyedül ott megtekinthető - a leghülyébbek számára is egyértelmű - dokumentumokkal rendelkező) hírportálon kívül.”
 • 2. nemecsekerno_007 2009. július 27. 13:46
  „Bohózat. Szánalmas operett ország.

  Az olajügyek aktáinak titkosítását mér´ nem oldják fel. A Fidesz is mér´ ilyen piszlicsáré hülyeségekkel foglalkozik?
  Nyílván mert a Matrix része. :( Megérdemlünk mi minden rosszat ami velünk történik mert id*ota, hitvány népség vagyunk.

  Mi van a malomipari kartel koronatanujával? Pár hete az volt, hogy nem védi senki, az összes sunyi magyar hatóság kihátrált mögüle. Ezek vagyunk mi?! Gyáva, gerinctelen korrupt népség? Mit akarunk mi a világba? ugyan :(

  Nem ezzel b*romsággal kéne foglalkozni. Magyarok Nyulai?!! Mi van a gabonakartellel? Terelnek, mi meg szépen besz*punk mindent, ha megvan a napi egy-két sör, meg ha ad pénzt az állam a devizahitelünkre :(
  mit akarunk mi?!!”
 • 1. bo 2009. július 27. 13:40
  „Eddig még mindent túlélt drazsé, ezt is túl fogja! Sajnos.:-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyverrel követelte a tartozás megadását

Fegyverrel fenyegettek meg egy tetétleni asszonyt, hogy adja meg tartozását. A nő állítása szerint… Tovább olvasom