Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Draskovics szólt a nyomozóknak a tévés drogügyről

A rendészeti miniszter hívta fel a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőjének figyelmét a Hír Televízió munkatársainak állítólagos drogügyére.
Ezt maga Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője mondta az ügyészségen, de szerinte a miniszter nem utasította, hogy nyomozzon. Draskovics Tibor nem nyilatkozott az ügyről - számolt be az RTL Híradó.

Az ügy még tavaly robbant ki. A Hír TV munkatársai azt mondják, hogy egy férfi megkereste őket és azt mondta: Veres János akkori pénzügyminiszter kampányfőnöke bízta meg őt, hogy tegyen drogot a kocsijukba. Az újságírók feljelentést tettek. A rendőrök ezután elfogták a férfit, akiről kiderült, csak sütőport csempészett a riporterek autójába.

Az akkori pénzügyminiszter kampányfőnöke szerint viszont a díler kereste meg őket azzal: kábítószert szokott eladni a tévéseknek. Az információért illetve a hallgatásért pénzt kért mindkét oldaltól.

Az RTL Híradó birtokába került ügyészségi dokumentum szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda főigazgatója elismerte: Draskovics Tibor igazságügyi miniszter hívta fel a figyelmét az ügyre. Petőfi Attila tanúvallomásában azt mondta: "...vezetői értekezlet után keresett meg Draskovics Tibor miniszter úr, és négyszemközt azt a tájékoztatást adta, hogy Veres János miniszter úrtól arról van tudomása, hogy.. a Hír TV két szerkesztő riportere kábítószer élvező illetve fogyasztó." A nyomozó iroda vezetője szerint Draskovics Tibor azt is elmondta neki, hogy az újságírók korábban kedvezőtlen színben tüntették fel az akkori pénzügyminisztert és több munkatársát.

A rendészeti miniszter a nyomozó iroda vezetőjének kérésére később hivatalosan írásban is közölte információit. Ezután indult nyomozás. Petőfi Attila az ügyészségen azt mondta: Draskovics Tibor nem utasította a nyomozásra.

Draskovics Tibor nem akart nyilatkozni, csak annyit mondott, minden információ, amit tud, benne van a periratokban.

Olvasóink írták

  • 2. redstar 2009. június 21. 08:18
    „"Az információért illetve a hallgatásért pénzt kért mindkét oldaltól."
    A lényeg ez. A többit meg felfújták - ki így, ki úgy...
    A sok hülye meg beszopja..:-))))))”
  • 1. gardista33 2009. június 21. 05:28
    „Hoppárémizi . Mik vannak ! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ágh Péter a Fidelitas új elnöke

Ágh Péter választották a Fidelitas új elnökének szombaton Miskolcon. A Fidelitas tisztújító… Tovább olvasom