Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Egy álnéven író professzor könyve

„ Dr. Veress József egyetemi tanár tudatja mindenkivel, akit illet, hogy Fitala-Ripper Iván néven írt Lék című, megígért regénye elkészült, a Libri és a Kalligráf könyvesboltokban kapható” – e szavakkal is hirdethetné győri hallgatóinak a Széchenyi István Egyetem közgazdászprofesszora, hogy a szépirodalom tájékára kalandozott.
Az új regény borítója.
Dr. Veress József egyetemi tanár több éven keresztül a közgazdasági fakultás igazgatójaként irányította a győri közgazdászképzést, s betöltötte a Széchenyi István Egyetem Jog- és Gazdaságtudományi Kar dékáni tisztségét is.

A „megígért" regényben – 2002 kora tavaszán – Kados Zoltán, az ismert közgazdászprofesszor tragikus hirtelenséggel távozik az élők sorából. Az elhunytat tisztelők egy csoportja Balatonfüreden, az arácsi temetőben vesz végső búcsút tőle.


A szomorú alkalom arra készteti a szereplőket, hogy átgondolják életüket. A regény hátteréül az elmúlt XX. század utolsó harmada és századelőnk szolgál, mindannyiunknak tükröt tartva a korról, a felsőoktatásról, a tanár-diák kapcsolatokról, szerelemről és halálról. A több helyszínen – Győr, Nyíregyháza, Budapest, Pécs, Balaton – játszódó és sokszereplős történet nem titkoltan tartalmaz önéletrajzi elemeket is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kijózanodó páciensek

Négyen kerültek be Szilveszter napján a soproni Erzsébet-kórház detoxikálójába. Két hölgy már… Tovább olvasom