Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Egy hétig lehet még igényelni diákhitelt

Egy hetük maradt igénylésük leadására azoknak a felsőoktatásban tanulóknak, akik eddig még nem kértek diákhitelt, de már az első kifizetési napon, október 15-én pénzhez szeretnének jutni.
Ez a pénzösszeg maximum 200 ezer - a költségtérítéses hallgatók számára 250 ezer - forint is lehet.

Az októberi kifizetéshez szeptember 15-ig kell leadni az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban. Az igénylőknek be kell iratkozniuk addig tanintézetükbe is, hiszen a jogszabály szerint Diákhitelt csak beiratkozott hallgató kaphat - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Aki korábban már kapott diákhitelt, annak nem kell azt újra igényelni, viszont az októberi folyósítás érdekében nekik is be kell iratkozniuk szeptember közepéig. E mellett az esetleges módosítási igényeket, adatváltozásokat haladéktalanul be kell jelenteniük a www.diakhitel.hu honlapról letölthető nyomtatványokon.

A költségtérítéses hallgatók beiratkozását tavaly óta könnyíti meg az "engedményezési eljárás", amelyet már 29 tanintézményben (lista a honlapon) lehet igénybe venni. Az engedményezés értelmében a hallgatók közvetlenül felsőoktatási intézményük számlájára utaltathatják a megállapodásban rögzített összeget. Így az intézmény elfogadja a beiratkozást anélkül, hogy a félév kezdetekor befizették volna a költségtérítést.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2009. szeptember 08. 21:49
    „Tessék-tessék! Kamatot csak emelünk majd, szerződést csak egyoldalúan módosítunk, de csak olyan formában, hogy a hitelfelvevő jár rosszul. Rendszeresen a hazudott hivatalos infláció sokszorosával emeljük a havi díjat, az utalási díjat, a rendelkezésre állási díjat, a hóközi díjat, a hóvégi díjat, a kezelési költséget, a rendelkezésre nem állási díjat, az előtörlesztési díjat, az utótörlesztési díjat, meg amit menet közben a Kreatív Csoport kitalál.
    Ja, a kamatot és egyebeket eddig nem is említettem.

    Elvégre köll a gyereknek az új helikopter, meg a nyaraló hávájon.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálja a náci kiképzőtábort

Az iroda eddig nem kapott bejelentést a fegyveres hungarista kiképzőtáborral kapcsolatban. Tovább olvasom