Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Egy kórház sem marad áram nélkül

A GYEMSZI visszautasítja az egészségügyi ellátás veszélyeztetésére utaló, "pánikkeltésre alkalmas sajtóhíreket".
Egy kórház sem marad áram nélkül - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) szerdán, a közleményben egyúttal visszautasítva az egészségügyi ellátás veszélyeztetésére utaló, "pánikkeltésre alkalmas sajtóhíreket".

Mint írták: a GYEMSZI, együttműködve az egészségügyért felelős államtitkársággal, mindent megtesz annak érdekében, hogy a fenntartásába kerülő, rábízott intézményekben a biztonságos betegellátás mellett hatékony gazdálkodás is legyen. Ennek érdekében tavaly több közös beszerzést indított, amelyek eredményeként "milliárdos megtakarítás látszik".

A közös közbeszerzések - így a villamosenergia-beszerzés is - az átláthatóságot szolgálják, miközben az egészségügyi intézmények működési költségeinek csökkentésével lehetőség nyílik a más célra felhasználható források felszabadítására - tették hozzá.

A GYEMSZI újabb közbeszerzési eljárásán - bár a szükséges dokumentációt több társaság is letöltötte - az ajánlattételi határidőig nem érkezett ajánlat. Ezért a bíráló bizottság javaslata és a döntéshozatali testület jóváhagyása után az eljárást a GYEMSZI eredménytelennek minősítette. Erről felelős vezetőként a szervezet főigazgatója, Török Krisztinalevélben értesítette a fenntartásában lévő kórházak igazgatóit, hogy megtegyék a szükséges lépéseket - olvasható a közleményben.

"Az egészségügyi szolgáltatók jelenleg is rendelkeznek hatályos villamos energia kereskedelmi szerződéssel, versenypiaci - közbeszerzésben megkötött - és egyetemes szolgáltatási szerződéssel, így villamos energia szolgáltatás nélkül egyetlen intézmény sem marad" - írták.

A szervezet a szükséges előkészítő munkálatok után, a vonatkozó hatályos jogszabályoknak megfelelően újabb eljárást indít, amelyről a későbbiekben ad tájékoztatást - tették hozzá.

A Világgazdaság a honlapján kedden írt arról, hogy "egyetlen energiaszolgáltató sem tett ajánlatot a kórházak közös villamosenergia-beszerzésére kiírt eljáráson". A cikk idézi a GYEMSZI főigazgatója által a kórházvezetőknek küldött, március 5-ei keltezésű levelet, amely szerint az ajánlattételi határidő január 30-án járt le. A levélből nem derül ki, miért várt a szervezet több mint egy hónapot az érintettek tájékoztatásával - jegyezte meg a lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az indonéz elnököt fogadta Áder János

Magyarország szívesen adná át tapasztalatait a vízgazdálkodással kapcsolatban - mondta az államfő. Tovább olvasom