Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

Egymilliós közbeszerzési bírság a BKV-nak

Budapest - A BKV Zrt.-t egymillió forintra bírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság, és megsemmisítette a buszok karosszéria-felújítására kiírt hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás felhívását, és az azt követő döntéseket - a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.
A BKV még 2006-ban hirdetett közbeszerzést, az autó- és trolibuszok karosszéria- és vázszerkezeteinek a felújítására. A nyertes hét céggel kötött keretmegállapodás 2010. október 8-ig tartott. A keretmegállapodás időtartama alatt a konkrét munkákra hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást folytatott le, amelyekre a keretmegállapodásban részes cégeket hívta meg.

Ez történt az idén szeptember 24-én is, 14, illetve 16 Ikarus 435 típusú autóbusz karosszéria-felújítására vonatkozóan, azzal a kikötéssel, hogy a darabszám mindkét részben feleződhetett. A közbeszerzés becsült értéke 584 millió forint volt.

Az ajánlatkérő a közbeszerzést jogszerűen bejelentette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) elnökének, aki jogorvoslati eljárás kezdeményezett. A probléma az volt, hogy a mostani eljárásra a szerződést október 29-én kívánta megkötni a BKV, viszont a keretszerződés október 8-án lejárt, tehát nem volt joga hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást lefolytatni.

A közbeszerzés megsemmisítése mellett azért szabott ki bírságot a KDB, mivel a BKV jogsértő eljárás-fajtát választott, továbbá magas volt az értéke, és a cég korábban többször követett el közbeszerzési jogsértést.

Olvasóink írták

  • 2. jozko 2010. október 26. 22:42
    „Mellényzsebből kifizetik!
    Pénz mint pelyva...
    Pelyva viszont egy szál sincs!”
  • 1. igazságkereső 2010. október 26. 19:16
    „Miként történhetett ez meg a Kocsis István vezette BKV-nál? Ő a törvényesség mintaképe a cégnél, ezért egyedül őt hagyja meg posztján a főpolgármester úr! Mi történt,megbicsaklottunk?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjelent Magyarország Kedvenc Ételeinek receptkönyve

Budapest - Elkészült Magyarország "kedvenc" ételeinek receptkönyve a NetPincér.hu gondozásában. Tovább olvasom