Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Együtt 2014: Rogán Antal megint hazudott

A fideszes politikus azt mondta, a mozgalom gazdasági programja csak nagyon súlyos lakossági megszorításokkal lenne megvalósítható.
Rogán Antal ismét hazudott az Együtt 2014 adóterveivel kapcsolatban - írta a választói mozgalom közleményében a Fidesz-frakcióvezető szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra válaszul.

Rogán Antal azt mondta: az Együtt 2014 gazdasági programja csak nagyon súlyos lakossági megszorításokkal lenne megvalósítható.

A valóság azonban, hogy az Együtt 2014 gazdaságpolitikai programjának köszönhetően négymillió ember jobban járna, míg a felső tízezer, mintegy 300 ezer jól kereső polgár terhei pedig valamelyest növekednének - közölte a választói mozgalom. Hozzátették: Rogán Antal szavaival ellentétben nem fogják csökkenteni a minimálbért, nem fogják eltörölni a bankadót, és nem fogják megszüntetni a családi adókedvezmény intézményt sem.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. myckie 2013. február 21. 19:43
  „21. Figyelő
  OV -nek és csapatának az elmúlt három évi demokráciát romboló bűnlajstroma már egy Solohov regényt is túlszárnyalna terjedelmében! Kezdheted azt is összeállítani, hogy végezzél a választásokig!”
 • 25. csonakos 2013. február 21. 14:27
  „24. macs 2013.02.21. 13:12
  De a hitelt ők csak fölhasználják mint a maradék IMF hitelt és utána azt másnak kell kicsengetni! Könnyű máséval ...”
 • 24. macs 2013. február 21. 13:12
  „Hogy legyen min vitatkozni, olvassátok el:
  http://www.portfolio.hu/gazdasag/igy_nezne_ki_oszkoek_adorendszere.179912.html
  21. Figyelő,
  "Ő lesz az aki újra az IMF igájába fogja az országot hajtani!" Értelek, nem kell az IMF hitele, hiszen a piacról is fel tudunk venni pénzt. Igaz, nem hitelt, hanem állampapírokat adunk el, kötvényeket bocsátunk ki. Ezeket a papírokat viszik mint a cukrot, mivel csodás hozamot fizetünk. Az utolsó 10 éves futamidejű dollárkötvényünk 5,4%-os hozammal ment el, megjegyzem Románia 4,5 százalékos hozammal bocsátotta ki a szintén 10 éves futamidejű kötvényét.
  Innentől kezdve nagyon igyekezni kell, hogy a gazdaság felpörögjön, a forint-dollár árfolyam kedvező legyen, mert, mint tudjuk a hitelt hozammal együtt vissza kell fizetni.”
 • 23. Mozimasiniszta 2013. február 21. 11:24
  „áááá....az E2014-nek nem is olyan vezére van, akit valaha hazugságon értek volna ! csak három évig volt gyurcsány"jobbkeze", azután mire kitanulta a csíziót - leváltotta ! Egyébként is csak libákat tüntetett el, - meg egy fél országot - de eddig még sikeresen letagadta (nem is olyan családbul szármadzik)”
 • 22. Mil 2013. február 21. 09:49
  „http://velemenyvezer.blog.hu/2013/02/21/ez_lett_a_bajba_jutott_devizahitelesek_megmentesebol#more5095446

  Ezekre bízzuk egy rszág vezetését?? Ugyan.. Az eredmény látható: siralmas.. Mondom: még 4 év Orbánnal, és második szerbia leszünk koldusbotra jutva, nyomorúságos bérekkel, szélsőséges erők megerősödésével, hatalmas kivándorlással. Egy vegetáló, bukott állam leszünk, Moszkva és Peking pincsije, trójai falova.
  Tényleg erre vágyunk?”
 • 21. Figyelő 2013. február 21. 09:21
  „Azt, hogy mit mond a Bajnai féle párt, nem annyira érdekes!
  Sokkal érdekesebb, hogy ennek az új formációnak a vezetője mit tett előző politikai életében, előző, civil gazdasági vezető korában!
  Nos, nézzük meg:
  Civil vezetőként, a Hajdú Bét korszakban: átvett hízott libák, azok levágva, feldolgozva, értékesítve, a libákat hizlalók jó részének nem lett kifizetve a hízott libák ára, ebből eredően ők nem mindene esetben tudták kifizetni a takarmányértékesítőknek a hizlaláshoz vásárolt takarmányok árát. E kettő együtt eredményezte, sok család - liba hizlaló, takarmányértékesítő - teljesen tönkre ment, és ez miatt többen az öngyilkosságba menekültek.
  Nos, az a Bajnai egyik előélete.
  Abban az időben bizony egy Bajnai Gordon nevű ember volt a Hajdú Bét ügyvezetője, aki a fentieket akkor így kommentálta: A gazdasági élet meg csak ilyen, előfordulhat, hogy egy cég fizetésképtelenné válik, és sokakat ránt magával.
  Nézzük a politikusi életét:
  A Gyurcsány kormány idejében lett gazdasági miniszter, a Hajdú Bét bukása után. Már akkor sokan megkérdezték, hogy aki egy céget nem képes gazdaságosan működtetni, az miként lehet egy ország gazdasági életének irányítója, miniszterként.
  Azt nem lehet tudni, hogy mennyi köze van a Gyurcsány öszödi beszédében feltárt hazugságaikhoz, de nem kizárt, hogy ott is volt némi szerepe, mint kormánytagnak.
  Miniszterelnökként nevéhez fűződik - részben - az ország nagy mérvű eladósítása, a lakosság belekergetése - persze, nem volt muszáj - a szintén nagymérvű, valuta alapú eladósításában. Nem kis szerepe volt a bérek, nyugdíjak reálértékének csökkentésében, az elszabadított inflációhoz,, köze van a MALÉV tönkretételéhez, az átgondolatlan állami segélynyújtással. Az sem lenne meglepő, közvetetten ugyan, de közreműködője volt az MNB ÁSZ szerinti jogellenes, rendszeres adatszolgáltatásának a a kereskedelmi bankok pénzügyi helyzetéről. Ez utóbbi esetben meg is indult a rendőrségi nyomozás.
  Az biztos, hogy a Bajnai és elvbarátai szintén a Ron Werber nevéhez csatolható negatív kampányt fogják folytatni, minden hazugsággal egyetemben! Ők is követik a Ron Werber hazudni, minden áron hazudni kampány elméletét!
  Közben mit is akar tenni a Bajnai? Ezt is nézzük már meg!
  Mindent visszaállítani a közeli politikusi múltjából, sőt, annál is többet!
  Ők azok akik valóban csökkenteni szándékozzák a minimálbért, ők azok akik be szándékozzák vezetni a teljes tandíjat, meg akarják szüntetni a felsőoktatás még meglévő, de már így minimális állami támogatását.
  Csökkenteni akarják a nyugdíjak abszolút értékben kifejezett összegét(!!!), magyarul, aki eddig kap havi 100 000 forint nyugdíjat, az a Bajnai kormányra kerülése esetén csak - például - havi 90 000 forintot fog kapni!
  Ők azok akik meg akarják adóztatni a nyugdíjakat is, ő fogadta örömmel az erre javaslatot tevő külföldi gazdasági csoport javaslatát.
  Ők azok akik az eladósodott emberektől el fogják venni a lakásukat, ha nem tudnak fizetni, ő lesz az aki fogja a családokat dobatni az utcára!
  A Bajnai féle formáció tovább fogja csökkenteni a gyógyszerek ártámogatását.
  Ő lesz az aki újra az IMF igájába fogja az országot hajtani!
  Na, ennyit róluk!”
 • 20. bambulla 2013. február 21. 09:19
  „nem Rogán Anti sosem hazudik
  csak nem mond igazat :)))”
 • 19. nezelodo 2013. február 21. 08:36
  „A cikk címe helytálló, a minimálbér körüli vitára egy szót sem érdemes szentelni annak aki minimális ismerettel bír az adózás rendjét is ideértve. Az pedig érdekes, hogy, miért nem tud szakítani a kormánypárt a notórius, minden területet felölelő hazudozással, az elsöprő kétharmados támogatottság birtokában? Csak nem szólalt meg a lelkiismeretük? Ha igen honnan szerezték be az eddig náluk ismeretlen tulajdonságot?”
 • 18. roxper 2013. február 21. 07:46
  „Három éve egy minimálbéres 90e forintjába került egy vállalatnak, idén 126e forintjába (mindez 60e körüli nettóért), úgy hogy közben a gazdaság mínuszosan teljesít, tehát nincs miből kigazdálkodni a különbözetet. Ha ezt valaki felfogja akkor rájön, hogy Bajnainak milyen igaza van!”
 • 17. Mil 2013. február 21. 07:37
  „1. kipkop 2013.02.20. 17:50

  Bajnai a BRUTTÓ minimálbért akarja csökkenteni, mert ez komolyan megdrágítja a képzetlenebb munkaerő foglalkoztatását. Nézd meg mennyi volt a minimálbér Bajnainál és mennyi most.”
 • 16. Mil 2013. február 21. 07:31
  „7. DobóI 2013.02.21. 05:12

  Dobóka! A 13. havira soha nem volt fedezet, részben ez, és a folyamatos nyugdíjemelgetések az eladósodásunk okai. BAjnai pedig drámai megszorítások nélkül stabiliuzálta a pénzsügyi helyzetünket 2010ben. Te emlékszek nagy, komoly tüntesekre, sztrájkokra? Én nem. Nyugodt, higgadt és nem hazug politizálás folyt(bajnai előre szólt: fájni fog). <moderálva>
  De tudod mit? Még ez sem lenne baj, hisz a politikai elit már csak ilyen. A nagyobb baj az, hogy intézkedéseivel hazavágja a gazdaságot, társadalmat, hibáit nem látja be, emiatt a korrekció sem lehetséges, a falnak fogunk menni ha kap még 4 évet.”
 • 15. csonakos 2013. február 21. 07:29
  „Most talán nincs eszméletlen megszorítás? 36 új adó három év alatt és még nincs vége! Semmi nem üzemel rendesen! Az emberek a vállalkozóktól még jó ha néha hónapos késéssel de kapnak fizetést! Így ugye mindenki csúszik a közüzemieivel! A Fidesz hazugságra építi az újabb kampányát, akkor is ha ezt nem ismerik el!”
 • 14. csonakos 2013. február 21. 07:25
  „9. okz63 2013.02.21. 06:14
  Az a helyzet, sokan nem tudják miért is volt régen ez a bizonyos tizenharmadik! Dekádonként fizettek és nem havonta! A dekádos fizetés bizony úgy jött ki, hogy volt tizenharmadik dekád! Ezt vették el a dolgozóktól már akkor amikor átálltak a havi fizetésre!”
 • 13. myckie 2013. február 21. 07:24
  „7. DobóI
  Ezt úgy írtad, mintha Rogán ezeket visszaadta volna!”
 • 12. joy 2013. február 21. 07:23
  „9!
  De!
  Anno, a békésebb években cégemnél volt 13. (karácsonyi) b sőt 14. havi(nyaralási) bér is, pedig mifelénk sem állnak az évek 13-14 hónapból!
  Csak az akkori vezérkar még nem hódolt be a <moderálva>.”
 • 11. Linka11 2013. február 21. 07:18
  „Szerintem minden pénzügyi intézkedésnek megvan a maga hátulütője és pozitív hatása is csak attól függ mit helyezünk előtérbe.Szerény véleményem szerint, ha magasabbak a bérek és van mögöttük teljesítmény is akkor
  be tud indulni a gazdaság.Egy ideig lehetne feljebb húzni a béreket.Bár nyilván valóan ez inflációt gerjesztene
  de csak akkor van esély a magyarországi jobb életre, ha az emberek nem vesznek bele a hétköznapi nyomorral
  való napi küzdésbe.Különböző gazdasági és politikai irányzatok vannak,egyben mindegyik egyforma volt eddig,
  hogy saját magukat a politikusok nem szorították meg ! El kéne dönteni a politikának ,hogy valójában mi is a
  fő célja.A Magyar vezetők annyira megszokták a hazudozást a porhintést ,hogy közben már nem is lebeg más a szemük előtt csak az ,hogy saját magukat a nagy igazmondóként tüntessék fel, a nép előtt.

  !”
 • 10. okz63 2013. február 21. 06:15
  „1. kipkop 2013.02.20. 17:50
  "Bajnai is hazudott, mert korábban azt nyilatkozta, hogy a minimálbér emelése visszafogja a gazdaságot."

  És? Nem volt igaza? Lendült a gazdaság? Én nem nagyon veszem észre...”
 • 9. okz63 2013. február 21. 06:14
  „7. DobóI 2013.02.21. 05:12
  "...13 havit megvonva..."

  Gyakran emlegeted ezt a 13. havit. Vajon hány hónapból áll az év? Bizony 12.
  Kapsz vagy kaptál a munkahelyeden 13. havi munkabért úgy, hogy csak 12 hónapig dolgoztál?
  Nyilvánvalóan nem! Szerintem így helyes, hogy aki kitalálta, aki adta, az el is vehette.”
 • 8. okz63 2013. február 21. 06:12
  „"Rogán Antal azt mondta: az Együtt 2014 gazdasági programja csak nagyon súlyos lakossági megszorításokkal lenne megvalósítható."

  Szerintem szimplán jelezte csak, hogy ŐK mire készülnek, ha maradnak...”
 • 7. DobóI 2013. február 21. 05:12
  „Miért hazudott volna: A <moderálva> önjelölt minisztersége alatt, a járulékokat, 13 havit megvonva velünk fizettették a GyF és szoc haverjai által összehozott adósságot, közbe meg a szabad rablás tovább folyt..”
26 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken tartja évértékelőjét Orbán Viktor

Ez lesz Orbán Viktor 15. értékelője, amelyet több médium, köztük a Duna TV és a Kossuth Rádió is… Tovább olvasom