Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Ékszerrablókat fogtak el a rendőrök

Ékszerrablókat fogtak el a rendőrök Budapesten, a két férfi február végén csákánnyal törte be egy XV. kerületi üzlet kirakatát, rátámadtak az eladóra, s egymillió forint értékben nyakláncokat vittek el - közölte Horváth Antal, az Észak-pesti Bűnügyi Régió vezetője hétfőn Budapesten.
A Páskomliget utcai üzlet kirakatában hatmillió forint értékű ékszer volt. A boltban tartózkodott eladó, észlelve a bűncselekményt, gáz riasztó fegyverével két lövést adott le - mondta Horváth Antal a sajtótájékoztatón.

Az egyik sértett, a 48 éves D. Lajos ekkor a sértett kezére csukta az ajtót, s közben a csákánnyal megpróbálta megütni, de nem járt sikerrel. Az eladót a betört kirakatüveg szilánkjai sebesítették meg a kezén. A tettesek végül egymillió forint értékben vittek el nyakláncokat a helyszínről.

A menekülő két férfi egy szemtanúnak vált gyanússá, feljegyezte annak a fehér színű személygépkocsinak a rendszámát, amelybe beültek. A nyomozók így jutottak el a 34 éves F. Ferenchez, akivel szemben korábban élet- és vagyon elleni bűncselekmények miatt már eljárás indult. A férfi eleinte megtagadta a vallomástételt, majd az előzetes letartóztatását elrendelő bírósági tárgyaláson elismerte tettét. Állítása szerint az ékszerek a társánál voltak.

A nyomozók március 3-án fogták el D. Lajost, aki emberölés bűntette miatt már volt büntetve, továbbá jelenleg is élet- és vagyon elleni bűncselekmények miatt folytatnak eljárást ellene. A férfi megtagadta a vallomástételt.

Az ellopott ékszereket a rendőrség még nem találta meg.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2010. március 08. 17:48
    „Mer mink romákok szeressük a fuxot!
    Különben is megíhetísi rablás vót!”
  • 1. apollonius 2010. március 08. 14:23
    „Hagyó Miki itt van!! 70 miilával a zsebében elvigyorog..és a rendőrség a seggét se meri megszagolni,megvárják míg teljesen eltünteti a lovét..aztán mindenki mehet haza...hogy milyen jól megoldották a problémát!!

    Ez kész röhej!! Igen: ez a következmények nélküli Magyarország!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószer-ültetvényt tervezett pincéjébe a férfi

Kábítószerrel visszaélés előkészülete miatt indult nyomozás egy 22 éves beregsurányi férfi ellen,… Tovább olvasom