Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Elfogadta a hároméves stratégiát a Malév közgyűlése

Elfogadta a 2009. évi beszámolót és a három évre szóló stratégiát a Malév pénteken megtartott éves rendes közgyűlése - közölte a légitársaság pénteken az MTI-vel.
A 95 százalékban a magyar állam tulajdonában lévő Malév 2009. évi nem konszolidált mérleget 24,84 milliárd, a konszolidált mérleget 26,82 milliárd forint veszteséggel hagyták jóvá.

A Malév hároméves üzleti stratégiájának célja 2012-re 25 millió eurós üzemi nyereség elérése. A hároméves tervben a költségek csökkentése, a hatékonyság növelése, az átalakítások folytatása és a bevételek növelése szerepel. Három év távlatában a költségeket 48,8 millió euróval tervezik mérsékelni.

A közgyűlésen elfogadták két igazgatósági tag, Németh Ákos és Török Endre lemondását, új tagokat azonban nem választottak. Az MTI úgy tudja, hogy Török Endre a Pénzügyminisztériumot képviselte az igazgatóságban.

A részvényesi gyűlésen módosították a Malév Zrt. alapszabályának egyes pontjait, tekintettel az állami tulajdonlásra. A korábbi tájékoztatás szerint a magyar állam a korábbi tulajdonos, az AirBridge kiszorításával lett tulajdonosa a magyar nemzeti légitársaságnak. Nem a részvényeket vásárolta meg, hanem - részben hitel/tőke konverzióval alaptőkét emelt a társaságban. A Malév pénteken az MTI-vel azt közölte: az alapszabály-módosítások célja az irányadó jogszabályoknak - például a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló törvény rendelkezéseinek - való megfelelés.

Olvasóink írták

 • 3. achilleus 2010. május 28. 17:22
  „A veszteség biztos, a 201x-re betervezett nyereség fantazmagória.
  Ha Orbánék nem teljesítik majd lehet rájuk mutogatni.”
 • 2. igazságkereső 2010. május 28. 16:52
  „Ilyen stratégiát már több esetben is elfogadtak a MALÉV-nál, most már csak azt kellene tudni,hogy hová,kihez vándorol az a pénz, amit a MALÉV konszolidálása címén vesznek ki a büdzséből és ránk htk-zák!Be kellene most már fejezni ebben az országban a milliárdos lenyúlást, Balsai Úr a vizsgálóbizottság elnöke és az új belügyminiszter most már fogjon össze, találják meg az elmúlt 8 év kasszakiürítőit,bíróság elé velük és teljes vagyonelkobzást követel most már a magyar nép!”
 • 1. KolompárRómeó 2010. május 28. 15:29
  „Minek 3éves stratégia? Nem megy csődbe?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudta leadni a lopott akkumulátorokat

A sértett akadályozta meg, hogy az udvaráról ellopott akkumulátorokat leadják az átvevőhelyen… Tovább olvasom