Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Elindult a játékoskeringő

Labdarúgás

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben az anyagiakban amúgy is szűkölködő megyei futballcsapatok, ugyanis nemrég számoltunk be arról, hogy az MLSZ szigorú előírása kötelezi a megyei első osztályú csapatokat a felnőttbajnoksággal párhuzamosan U19-es, U16-os és U13-as korosztályú csapatok indítására. Emellett torna jelleggel U11, U9 és U7 korosztályos csapatok szerepeltetése is kötelező. Természetesen ugyanez vonatkozik a magasabb (NB II, III) osztályban szereplő együttesekre is.


A másodosztályban egyébként legalább két 1984. január elseje után született futballistának pályán kell lennie a felnőttmérkőzéseken, s az U19-es csapatok mellett U17-es, U15-ös és U13-as együttesek szerepeltetése is kötelező lesz.
Változik az NB III-as gárdák utánpótláscsapatai bajnoki rendszerének lebonyolítása. Az új bajnokságban az ifjúságiak a felnőttekkel együtt utazhatnak, s közvetlenül előttük léphetnek pályára.
A megyében még július 29-ig tart az átigazolási időszak. A bajnoki idény pedig egységesen augusztus 14-én indul, igaz, egyelőre nem tudni, mely csapatok alkotják például a megyei I. osztály mezőnyét. A nevezési határidő július 15-én jár le, akkorra eldől, hány csapat mond búcsút az osztálynak. Úgy tudjuk, az anyagi gondokkal küszködő Veszprémvarsány igényelt nevezési lapot, s szeretne ismét ebben az osztályban szerepelni, de a nagy múltú Győri Elektromos biztos nem lesz a megyei I. osztály tagja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvény az információszabadságért

Elfogadták az IHM által benyújtott, az elektronikus információ-szabadságról szóló törvényt. Tovább olvasom