Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Elítéltek egy rendőrt egy öngyilkossági ügyben

Elítéltek egy rendőr törzsőrmestert abban az ügyben, amelyben tavaly a Lenti Rendőrkapitányságon egy 16 éves fiú felakasztotta magát a saját nadrágszíjára.
A rendőrt szolgálatban, gondatlanságból elkövetett kötelességszegés vétségében találta bűnösnek a Somogy Megyei Bíróság Katonai Tanácsa kedden. Első fokon 80 ezer forint pénzbírságra ítélték - tájékoztatta szerdán a Független Hírügynökséget a Kaposvári Katonai Bíróság sajtótitkára. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott fellebbezett.

Tavaly a Zala megyei Lenti rendőrkapitányságának fogdájában egy 16 éves fiú a saját nadrágszíjára akasztotta fel magát. Kómába esett, és bár felébredt, maradandó károsodást szenvedett. Előzőleg egy idős asszony jelentette a rendőrségnek, hogy a lenti temetőben két fiatal ellopta a táskáját. Hasonló eset előző nap is történt, akkor is két fiatalt láttak. A második esetnél a kiérkező járőr a temetőhöz közeli úton két fiatalt pillantott meg, egyikük beszaladt a közeli kukoricásba, a másik azonban ott maradt. Őt a rendőrök először tanúként vitték be a kapitányságra. Közben a kukoricásban megtalálták az idős hölgy ellopott iratait, majd a másik fiatalembert is, akit előállítottak. Az ő elszámoltatása során merült fel, hogy a korábban még tanúként bevitt másik fiatalembernek is köze lehet a lopáshoz. Ekkor őt is előállították, de még mielőtt az előállító helyiségbe vitték volna, megengedték neki, hogy felhívja édesanyját. Röviddel ezt követően az előállító helyiségben a fiatalember felakasztotta magát saját nadrágszíjára.

Tiborcz János, Zala Megye Rendőrkapitánya az esetet követően azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy "Nem kellett volna nála hagyni az övet". Az öngyilkosságot megkísérelt fiút a rendőrök élesztették újra. A fiú édesanyja kártérítési pert is indított a rendőrség ellen. Abban az ügyben még nem született ítélet.

Olvasóink írták

  • 3. Mathiasking 2009. május 27. 13:15
    „KI a hibás? Nincs hibás ember, csak 1 halott! A helyszíneléshez nem kellett messzire mennie a kollégáknak! Sajnálom a fiatalembert, de nem tudom felfogni azt, hogy miért tette. Eltudom képzelni azt, hogy milyen módon bánhattak az előállított emberrel, ami ezt követően erre a tettre késztette a gyanúsítottból lett áldozatot. Emberbarát rendőrök! Levágni már letudták, de kérdem én mennyi idő telt el az akasztás, az észlelés és a segítségnyújtás között? Egyáltalán mentőket hívtak? Sok-sok kérdés vetődik fel bennem, de nem török pálcát senki felett!”
  • 2. bo 2009. május 13. 14:29
    „"Nem kellett volna nála hagyni az övet".... a nadrágját, az alsógatyáját, a zokniját, főleg ha térd, a pólóját, mert ezekkel is, ha ügyes megfojthatta volna magát! Sőt, legalább az ujjait is le kellett volna vágni, hisz ha bedugja vele az orrlyukát a másik kezével befogja a száját, akkor is megfullad szegény szerencsétlen RABLÓ! Megint kit b@sznak meg- a rendőrt! Mit várunk tőlük? Csodát tegyenek? Bele lehet sz@rni ebbe a fene nagy demokráciába!”
  • 1. rozator 2009. május 13. 12:29
    „A zsaru szopja meg, hogy az ártatlan hülyegyerek felhúzta magát! Hát ez szép!Felhivta az édesanyját, gondolom megdicsérték a jó magaviseletéért, aztán feladta! Miért más a hibás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ásványvízzel álcázták a csempészett cigarettát

Harmincezer doboz csempészett cigarettát találtak a vámosok kedd éjszaka egy ásványvizet szállító… Tovább olvasom