Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Elkészült a nemzeti drogstratégia

Az új nemzeti drogstratégia tervezete hétfőtől megtekinthető a drogstrategia.hu weboldalon.
Ugyanezen az oldalon egy erre megnyitott fórumon lehetőség lesz arra, hogy bárki véleményezze az anyagot - teszik hozzá. A közlemény szerint a stratégia a fiatalok testi és lelki egészségfejlesztésére, a családok megerősítésére, a közösségek megtartó és formáló erejére koncentrálva kívánja erősíteni a prevenciót, de nem feledkezik meg a kábítószerfüggőkről sem.

A szöveg kitér arra is, hogy ugyancsak hétfőtől indul az a széleskörű egyeztetés, melynek során szakmai, társadalmi, egyházi és civil szervezeteket, vélemény- és érdekcsoportokat szólítanak meg, hogy mondják el véleményüket.

A szakma és a civil társadalom képviselői a konzultációs napokon személyesen találkozhatnak a munkacsoport tagjaival, hogy megvitassák az új nemzeti drogstratégia koncepcióját - írják.

A közlemény emlékeztet arra, hogy Téglásy Kristóf, a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság (KKB) levezető elnöke 2010. december 16-án jelentette be, hogy a kormány nem tartja vállalhatónak a 2009 végén az akkori kormánypártok szavazataival elfogadott nemzeti drogstratégiát, és új stratégia megalkotására készül.

Ezt követően Grezsa Ferenc, a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet (NDI) vezetőjének irányításával felállt a 10 tagú szakmai munkacsoport, melyhez később csatlakozott Buda Béla pszichiáter professzor is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset az M7-esen

Négy autó ütközött az M7-es autópálya Budapest felé vezető sávjában a 80-as kilométernél vasárnap délután, a balesetnek nincs sérültje. Tovább olvasom