Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Elkészültek az új debreceni futballstadion vázlattervei

Bemutatták az új debreceni futballstadion vázlatterveit, amelyeket Kováts Ákos városi főépítész csütörtökön ingyen átadott az önkormányzatnak, így gyorsabban írhatja ki a beruházó cég a tervezési és kivitelezési pályázatokat.
Amint a dehir.hu arról csütörtökön beszámolt, a városi főépítész a közgyűlésen egyórás előadásban mutatta be a stadion terveit.

Kiderült, hogy az arénát három méterre süllyesztenék le, ez 1,7 méterrel van a jelenleg talajszint felett. Ráadásul a süllyesztéssel másfél milliárd forintot is megspórolnak ahhoz képest, ha a talajszinten lenne a pálya, és emellett megemelnék a tribünt.

A stadiont 16.500 férőhelyesre tervezik, 700 parkolóval. Ezzel kapcsolatban Kőszeghy Csanád Ábel jobbikos képviselő azt kérdezte, hogy lesz-e több parkoló. Kováts Ákos válaszában elmondta: más országokban ennél jóval kevesebb helyet biztosítanak az autóknak. Ennek az a célja, hogy a nézőket arra vegyék rá, hogy tömegközlekedési eszközökkel érkezzenek, mert akkor a stadionban alkoholt is tudnak fogyasztani, a bevétel pedig segíti a fenntartást.

A vázlat szerint 100 sajtóhelyet, VIP tribünt, éttermet és úgynevezett - a helyi Főnix Csarnokban már látható - skyboxokat alakítanak ki. Kováts Ákos azt mondta, hogy az európai (UEFA) és a nemzetközi szövetség (FIFA) elsősorban ezeket ellenőrzi.

A stadion alkalmas lesz arra, hogy a DVSC a nemzetközi mérkőzéseit is itt játssza.

A költségekről azt mondta a városi főépítész, hogy számításai szerint maga a stadion 8,8 milliárd forintba kerül, 1,2 milliárdot pedig a környező játszóparkra és a parkolókra kell költeni. Megjelenésében nem emelkedik a nagyerdei fák fölé, így megőrzi a környék hangulatát.

Kósa Lajos polgármester a múlt kedden jelentette be, hogy az új Nagyerdei Stadion két év múlva készülhet el, és már létrejött az a projektcég, amelyet az állami pénzből épülő létesítmény rekonstrukciójának megvalósítását irányítja. Április 13-án az hangzott el, hogy a munkálatok várhatóan augusztus 20. után kezdődhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pártszakadás is szóba került az MSZP programtanácsának ülésén

Az MSZP kettéválása is szóba került a párt programtanácsának legutóbbi ülésén Tovább olvasom