Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Elmarad a Miskolci Kocsonyafesztivál

Idén mégsem tartják meg a Miskolci Kocsonyafesztivált - tájékoztatott Rózsa Edit, a fesztivál alapítója kedden.
"A Kocsonyafesztivál jogtulajdonosaként és főszervezőiként az utolsó pillanatig mindent elkövettünk azért, hogy a rendezvényre 2014-ben is sor kerülhessen, de minden erőfeszítésünk ellenére nem tudtuk megakadályozni Magyarország egyik legnagyobb rendezvényének ellehetetlenítését" - írta a fesztivál alapítója, aki szerint a kialakult helyzetben a kocsonyafesztivál közönségével, partnereivel és támogatóival szemben felelőtlenség lenne megtartani a rendezvényt.

Rózsa Edit korábban arról tájékoztatott, hogy az idei rendezvény előkészítése tavaly február 22-én megkezdődött, már akkor beadták a 2014-es területfoglalási engedélykérelmet, amelyet azonban az önkormányzat elutasított, sőt, ugyanabban az időpontra ugyanazon a helyszínen Kocsonyacsafarsang néven egy másik rendezvényt szerveztek. Ezt a rendezvényt február 20-23-a között tartották meg Miskolcon.

A Miskolci Kocsonyafesztivál alapítója februárban védjegybitorlás miatt keresetet is benyújtott a Fővárosi Törvényszékhez. A miskolci polgármesteri hivatal szerint keresetlevelet a Fővárosi Törvényszék még január 24-én, idézés kibocsátása nélkül elutasította.

A Kocsonyafesztivált március 7. és 9. között Miskolctapolcán rendezték volna meg többek között Bródy János, a Técsői Banda, valamint Kocsis Andrea és Lukács Ádám balettművész fellépésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megállapodtak a béremelésről a MÁV-csoportnál

2014. július elsejétől 2,4 százalékos alapbéremelést hajtanak végre. Tovább olvasom