Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Előzetesben a felesége száját összevarró férfi

A bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítése.
A bíróság kedden egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte azt a budapesti férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutálisan bántalmazta, és eközben összevarrta felesége száját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a gyanúsított szombat délután XXII. kerületi lakásukban - ismeretlen okból - brutális módon bántalmazta 45 éves feleségét. A bántalmazás során a férfi az asszony száját összevarrta. A sértett a bűncselekmény következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrséget és a mentőket a férj értesítette. Bejelentésében elmondta, hogy a támadás idején nem tartózkodott a lakásban, őt korábban ismeretlen személyek elrabolták, majd amikor kiszabadult és hazaért, rátalált sérült feleségére. A férfi kihallgatásakor folyamatosan ellentmondásokba keveredett az általa korábban elmondottakkal, végül vallomást tett a nyomozóknak, akik a bejelentéstől számított öt órán belül közölték vele a gyanúsítás tényét.

A házkutatás során a rendőrök a bűncselekmény elkövetéséhez használt cérnát és tűket is megtalálták.

A Fővárosi Törvényszék honlapján azt írta: a Budai Központi Kerületi Bíróság keddi végzésében elrendelte a gyanúsított férfi előzetes letartóztatását, melyben a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya jár el emberölés bűntettének kísérlete miatt.

A bíróság a kényszerintézkedést a szökés, elrejtőzés veszélyével, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolta. Az előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb március 26.-ig tart.

Mint írták: a bíróság a rendelkezésre álló adatok alapján megállapította, hogy a gyanúsított szabadon hagyása esetén a büntetőeljárás eredményes lefolytatását meghiúsítaná vagy veszélyeztetné, illetve az eljárási cselekményeken való jelenléte kizárólag az előzetes letartóztatás elrendelésével biztosítható.

A végzés nem jogerős - olvasható a törvényszéki közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy őzet és két kutyát lőttek ki az M7-esen

Emiatt mintegy félórára teljesen lezárták az autópályát a kőröshegyi völgyhíd közelében kedd… Tovább olvasom