Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Eltiltott tevékenységétől egy papot az egri érsek

Eltiltotta minden papi tevékenység gyakorlásától a Heves megyei Nagyréde plébánosát az egri érsek. Az MTI csütörtökön azt az információt kapta az érsekségtől, hogy az ügyben az érseki iroda vezetője, Ficzek László az illetékes, őt azonban jelenleg nem lehet elérni.
Az Egri Főegyházmegyének a katolikus.hu-n csütörtökön nyilvánosságra hozott sajtóközleménye szerint a közelmúltban olyan bejelentés érkezett a nagyrédei plébános ellen, amely haladéktalan intézkedést tett szükségessé. Az egyházmegye tudatta azt is: ha a bejelentés megalapozottnak bizonyul, akkor kezdeményezi a plébános papságból való végleges elbocsátását az Apostoli Szentszéknél.

Az MTI az érsekségen érdeklődött az eltiltás okáról, ám azt a választ kapta, hogy az illetékes, Ficzek László, az érseki iroda vezetője nem elérhető.

A heol.hu Heves megyei hírportál úgy értesült, hogy a döntést a vasárnapi szentmisén a templomban kihirdették, és a lelkipásztor már el is költözött a településről. A lap így fogalmazott: "a Nagyrédén terjedő híresztelések szerint Zoltán atyával szemben alighanem a ministránsokkal kapcsolatban indított vizsgálatot az egyházmegyei főhatóság".

A nagyrédei plébános három településen - Nagyréde, Gyöngyösoroszi és Gyöngyössolymos - látott el szolgálatot. A 38 éves pap 2006 óta végezte a lelkipásztori teendőket - közölte a heol.hu

Olvasóink írták

 • 3. Vörcsi 2011. október 06. 21:16
  „Valószínűleg alapos gyakorlati oktatásban akarta részesíteni a jóképű kispapokat! Meg akarta mutatni, mi is az, amitől tatózkodniuk kell! A katolikus papoknak nincs könnyű életük! De ez csak egy probléma a sok küzül.

  Azt sem tudják, milyen erőfeszítést igényel egy családról gondoskodni, ennek ellenére bele akarnak szólni a családok életébe is!”
 • 2. történész 2011. október 06. 14:25
  „és a többi???”
 • 1. Queenmargareth 2011. október 06. 13:05
  „óvta a lelket és a testet:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzeti Összefogás Tanácsát hozná létre az LMP

Az LMP törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé a világ magyarságának képviseletét biztosító… Tovább olvasom