Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Esztergomi népszavazás: a bíróság felülbírálta a jegyző döntését

Három kérdésben közösen kezdeményez népszavazást Esztergomban a Jobbik, az LMP, az MSZP helyi szervezete és két civil egyesület. A kérdések egy részét a bíróság hagyta jóvá, felülbírálva a jegyző döntését - közölte a népszavazást ötletét felvető Jobbik helyi elnöke szerdán.

"Az eredetileg beadott öt kérdésből a jegyző csak a szemétszállítási rendelet módosításáról szóló kérdést hagyta jóvá, a kórházi gyermekosztály visszaállításáról szóló kérdést pedig a népszavazás kezdeményezői vonták vissza. A bíróság a jegyzőt felülbírálva még két kérdést hagyott jóvá, egyet viszont elutasított" - tette hozzá Zentai Plajner Zsolt.

A bíróság szerint nem lehet népszavazást tartani a városgazdálkodási feladatokat ellátó Strigonium Zrt. megszüntetéséről, viszont szavazásra bocsátható a piac működtetése és egy korszerű városfejlesztési stratégiát megvalósító program végrehajtása. A népszavazáshoz a városban 2400 aláírást kell összegyűjteni, majd legalább egy, legfeljebb négy hónapon belül ki kell írni a szavazást - mondta el a Jobbik helyi elnöke.

Zentai Plajner Zsolt tájékoztatása szerint az ellenzéki pártok és szervezetek a jövő héten megkezdik az aláírások összegyűjtését, egyúttal megvizsgálják, lehetne-e még más kérdéseket is népszavazásra bocsátani.

Esztergomban a tavaly októberi választások óta patthelyzet van a képviselő-testület kétharmadát adó Fidesz-frakció és az ugyanekkora aránnyal megválasztott független polgármester között. Tétényi Éva 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát és 25 milliárdos adósságot örökölt az előző, Meggyes Tamás (Fidesz) vezette önkormányzattól, ezért adósságrendezési eljárást kért a város ellen. Ezt a testület többségét adó Fidesz-frakció törvénytelennek ítélte, és közölte, hogy nem hajlandó együttműködni a polgármesterrel.

Olvasóink írták

 • 4. Jozsoci 2011. november 02. 21:27
  „Szegeden is a választók"tisztelt" egy része fideszes képviselőre, és ugyanakkor Botkára szavazott! Ennyi észt!”
 • 3. újratöltve 2011. november 02. 19:49
  „112/3 van!!!! Nem értitek?”
 • 2. deszkás 2011. november 02. 19:28
  „De ráérnek: "lehetne e más kérdéseket is népszavazásra bocsátani" mondja Zentai Plajner. Lehet például: önöket el kell e zavarni ? Igen- Nem”
 • 1. zoltanszabo 2011. november 02. 18:00
  „" a fityesz nem hajlandó együtműködni "--akkor húzzanak el a pi@ ba ! Hadják végre dolgozni azt a szerencsétlen pogimester ! fityisz csak kötekszik, mindenbe beleköt, szemét banda !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lába kelt egy pléh rendőrautónak

Elloptak egy pléh rendőrautót, amelyet a 4-es számú főút mentén Szajol és Törökszentmiklós között állítottak fel. Tovább olvasom