Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Év végéig 3500-zal nő a rendőrség állománya

Az év végéig 3.500 rendőr kiképzését és a rendőrség állományába történő beléptetését biztosítják a rendészeti szakközépiskolák az Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály ütemterve alapján - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön.
Első ütemben vasárnap 11 órakor tesz ünnepélyes esküt a rendészeti szakközépiskolás, most másodéves, januártól a szakmai gyakorlatát a Készenléti Rendőrségnél töltő, próbaidős hivatásos állomány és a 2011 februártól az állományba került, próbaidős, hivatásos öt plusz egy hónapos rész-szakképesítést szerzők. Az esküt 1.773 fő teszi le a Hősök terén, ők csütörtökön a Készenléti Rendőrség budapesti laktanyájában tartottak menetgyakorlatot.

A képzést az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában folytatják.

A rendészeti szakközépiskolákban jelenleg modulrendszerű, kompetencia alapú 2 év időtartamú, OKJ szerinti "rendőr" szakképesítést adó iskolarendszerű képzés zajlik.

A rendészeti szakközépiskolák fenntartója a belügyminiszter, aki a vonatkozó rendelet alapján a fenntartói jogköröket - a közoktatási intézmény létesítése, megszüntetése, tevékenységi körének megállapítása és módosítása, az igazgató megbízása és felmentése, a központi program jóváhagyása, a szervezeti és működési szabályzat jóváhagyása, valamint az alapító okirat jóváhagyása kivételével - átadta az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének.

A kormány programjában vállalt kötelezettségek teljesítése érdekében a rendészeti oktatási intézmények 2010 szeptemberétől megnövelt létszámban biztosítják a rendőri állomány utánpótlását.

Olvasóink írták

 • 5. deszkás 2011. március 04. 10:15
  „És ha sűrűbben vannak akkor ez mitől jó nekünk? Egy példa: 50 db Skoda RS-t vásároltak az M5 ös ellenőrzésére (kb 4(!!!) db 10 kilométerenként.Tudom vagy sejtem engem a Magyar rendszámmal még sűrűbben fognak megbüntetni. A többivel (külföldi autós) meg ki foglalkozik? Mert hogy lehetősége sincs legfeljebb bosszantani tudják őket.De ezt a külföldi már tudja a Kádár rendszer óta igy van. Szerintem:SZÁNDÉKOSAN!!!”
 • 4. bánki 2011. március 04. 08:38
  „Húsz év szolgálati idő után nyugdíjba mennek ( ha beleszámítjuk az óvodát, állt isk.-t és szakmunkás képzőt-kis túlzással), akkor ez gyakorlatilag 1700 fő létszám bővítés.”
 • 3. Zsoltee0716 2011. március 03. 20:05
  „gedeon!
  :D xd!

  Ettől függetlenül sem lesz több rendőr kint az utcákon! Szánalmas, hogy állami pénzen nem képesek a munkájukat rendesen végezni. Milliárdokat lehet be szedni ha büntetnének is szabálytalan parkolás/tilosban parkolás stb.
  Sűrűbb ellenőrzéssel, még az ittas vezetők is kiszűrhetőek stb.”
 • 2. queenmargareth 2011. március 03. 20:02
  „1.......ez egyre borzasztóbb, annyi baki, hogy nem igaz. inkább az írásra fordítanának több gondot, mint moderálásra...........
  remélem ezek nem irodában fognak ülni.............vagy kényelmes autócskákban..”
 • 1. gedeon 2011. március 03. 18:52
  „"Év végéig 3500-zal nő a rendőrség állománya"

  3500-zal???
  Mértékegység? Fő, db, liter, kg, méter?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombát, gránátokat találtak Ferihegyen és a Margitszigetnél

Világháborús bombát, illetve egyéb robbanószerkezeteket találtak csütörtökön a Ferihegyi… Tovább olvasom