Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Ezerötszáz képeslapot ad át Bencsik Jánosnak a Greenpeace

Mintegy ezerötszázan írtak alá egy-egy képeslapot a Greenpeace megújuló energiaforrásokat népszerűsítő országjárásán.
Az aláírásokkal ellátott, új megújuló energia törvény megalkotását szorgalmazó felhívásokat június végén nyújtja át a zöldszervezet Bencsik Jánosnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium energiaügyi és otthonteremtési államtitkárának.

Stoll Barbara, a Greenpeace klíma- és energiaügyi kampányfelelőse a hét állomásos roadshow záró rendezvényén szombaton Debrecenben az MTI-nek elmondta: a felhívásukkal új megújuló energia törvény megalkotását kezdeményezik. Ebben kérik a kormányt, hogy dolgozzon ki ambiciózus, a kötelező 13 százalékos célon túlmutató megújuló energiaforrásokra vonatkozó nemzeti cselekvési tervet. (Az Európai Unió 2020-as stratégiája értelmében Magyarországnak tíz éven belül 13 százalékra kell növelnie a megújulók részarányát az energiatermelésen belül).

Stoll Barbara kifejtette, hogy három fő lépést ajánlanak a képviselők figyelmébe: egyszerűsíteni kellene a megújuló energiaforrások kiépítésének engedélyeztetési eljárását, kezelnie kellene a hálózati csatlakozás problémáit, illetve a rendelkezésre álló pénzügyi források megfelelő átcsoportosításával és újabb források teremtésével előnyben kellene részesítenie a megújuló energiaforrások kiaknázását.

A roadhow-nak az adta az aktualitását, hogy a kormánynak június 30-ig kell elküldeni az Európai Bizottsághoz a Megújuló Energiák Nemzeti Cselekvési Terve című dokumentumot, amely konkrét vállalásokat is tartalmaz a zöldenergia felhasználásában - fejtette ki. A kampányfelelős hozzátette: az aktualitások között a mostani kormányváltást is megemlíthetik, hiszen az új kormány a kommunikációjában nagyobb hangsúlyt helyezett a megújuló energiaforrások támogatására, és remélik, hogy ezt tettek is követik majd.

Az országjárás során a Greenpeace aktivistái felvilágosító prospektusokat adtak az érdeklődőknek, továbbá a mindennapi életben is használható és elérhető zöldenergiát népszerűsítették.

Olvasóink írták

  • 2. .suhym. 2010. június 13. 10:47
    „Ha picit tájékozódtál volna, akkor tudnád, hogy már elég régóta lehetett magánházara is pályázni.”
  • 1. deszkás 2010. június 12. 19:09
    „Gripice! A falusi embereknek mikor lessz a hőszigetelést támogatandó program? Vagy azok ismét le vannak ...?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetőjének kinevezéséről

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő élére kinevezett Horváth Gergely annak a Betonút Rt-nek volt a… Tovább olvasom