Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Fantom csődbiztosok a BKV-nál

Semmi hír a BVK-hoz egy hónapja kirendelt kormányzati csődbizottságról, amelynek a Nemzetgazdasági Minisztérium akkori bejelentése szerint célja a közlekedési társaság pénzügyeinek rendbetétele - írta a Népszava hétfői számában.
A szaktárca augusztusban jelentette be, hogy a kormány csődbizottságot hoz létre a BKV súlyos gazdasági helyzetének rendezése érdekében, s hogy a háromtagú testületet Naszvadi György államtitkár vezeti.

A Népszavával a minisztériumban annyit közöltek, hogy a testület munkához látott, ám elhárították az arra vonatkozó kérdéseket, hogy kik a testület tagjai, mennyi tiszteletdíjért végzik munkájukat, milyen jogosítványaik vannak, illetve ezek befolyásolják-e a BKV vezérigazgatójának hatáskörét vagy igazgatóságának működését.

A lapnak a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettese, Bolla Tibor elmondta: a csődbizottság részéről írásbeli hivatalos kapcsolatfelvétel még nem történt és „nem vették magukhoz a kassza kulcsát sem".

Bolla Tibor szerint egyébként annak köszönhető a BKV működése, hogy sikerült az év első felében új hitelhez jutniuk, illetve a társaság szállítói tartozásai rendezésére szeptember-októberben 4 milliárd forintot lehívnak egy bankkal fennálló szerződésükből. Ez azt jelenti, hogy átmenetileg a pénzintézet fizeti a BKV helyett a számlákat. E keret kimerülésével azonban a vezérigazgató-helyettes szerint „októberben veszélybe kerülhet a BKV fizetőképessége."

Olvasóink írták

  • 2. cyt 2010. szeptember 27. 15:47
    „Jó részben Demszky mocska ez az egész BKV-s ügy. Én - mint nem budapesti magyar ember - teljesen felháborítónak tartom a Demszky-Bajnai paktumot; azt, hogy extra költségvetési pénzt pumpáltatnának be a BKV-ba, amely eddig is elherdálta a neki juttatott támogatásoka nagy részét "látszatszerződésekre", "soron kívüli nyugdíjaztatásokra", stb. Egyébként meg nem kell annyira izgulni, ami késik, nem múlik. Nem hiszem, hogy én is sietnék nyilatkozni a Népszavának olyan dolgokban, amelyekben még NINCS ITT az ideje nyilatkozni.”
  • 1. deszkás 2010. szeptember 27. 13:51
    „Az az érzésem nem véletlen hogy hagyják.Hagyó hagyománya.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az APEH abbahagyja a vagyonvizsgálatokat

Befejezi a tömeges vagyonosodási vizsgálatokat az APEH, a folyamatban lévő ügyeket még lezárják az adóellenőrök. Tovább olvasom