Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Fel akarta akasztani gyermekeit egy anya

Jogerősen négy év börtönbüntetésre enyhítette a Pécsi Ítélőtábla pénteken annak a nőnek a büntetését, akit első fokon még hat év szabadságvesztéssel sújtottak, mert 2009-ben Szellőn fel akarta akasztani gyermekeit.
Az ügyben korábban eljáró Baranya Megyei Bíróság emberölés bűntettének kísérlete, emberölés előkészülete és kiskorú veszélyeztetése miatt marasztalta el a 42 éves anyát. A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa - az elsőfokú döntést megváltoztatva - a nő tettét több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés kísérletének minősítette. A másodfokú bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy a vádlott előre kitervelte volna a bűncselekményt.

A tényállás szerint a húsz éves kora óta rendszeresen nyugtatókat szedő asszony 2004-től egyedül nevelte 2000-ben és 2002-ben született lányait. Saját lakása nem volt, így a testvérénél, majd a szüleinél lakott, ahol apja italozása miatt rendszeresek voltak a veszekedések. A nő 2009. augusztus 9-én kilátástalannak érezte helyzetét, ezért elhatározta, hogy öngyilkos lesz, de előtte megöli a lányait.

Összeszedte a hivatalos irataikat, zsinegeket vett magához, és a gyerekekkel elindult otthonról. A faluból kiérve elégette irataikat, majd közölte gyermekeivel, hogy hamarosan meghalnak, a mennyországba költöznek.

A vádlott a lányok sírására sem állt el tervétől. Az egyik fa ágára rátekerte a zsineget, amelynek másik végét a nagyobbik gyerek nyakára tekerte és kis erővel megszorította. A kisebbik lány sírva nézte testvérét és anyját.

Az akasztást a nő anyja akadályozta meg, akinek már korábban feltűnt lánya furcsa viselkedése, és észrevette aznap, hogy eltűntek a gyerekek. A keresésükre indult, és amikor megtalálta őket, a vádlott elengedte a kezében levő zsinórt. A nagymama hazavitte unokáit, az anya ellen pedig eljárás indult.

Olvasóink írták

  • 1. Apátfalvi** 2011. március 25. 16:19
    „"Jogerősen négy év börtönbüntetésre enyhítette a Pécsi Ítélőtábla pénteken annak a nőnek a büntetését"

    Én inkább nem is írnék semmit... Ja, de: ha az ilyen gyógyszeres meg depressziós meg jóégtudja milyen lényeket végre elkülönítenénk a normális, teljes értékű emberektől, akkor nem kéne a DM-nek szinte havonta beszámolnia valamelyik bomlott elméjű barom garázdálkodásáról.... Aki meg gyógyszerezi magát, azt nem tartom embernek, ahogyan a drogosokat sem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az óraátállítás 6 milliárd forinttal csökkenti az áramszámlát

A nyári időszámítással mintegy 120 gigawattórával kevesebb áramot kell felhasználni. Ez az ország egy napi fogyasztása. Tovább olvasom